iun. 27

Vrei un referat de nota 10?

Vrei un referat de nota 10?

Stiu ca o intr-o asemenea perioada, cand mai este putin si scapi de examenele de la facultate, pare  ciudat sa vorbim in acest articol despre cum poti avea tu un referat foarte bun. Stiu ca nu este usor sa obtii un referat bun fara sa depui ceva eforturi, mai ales ca pentru a avea un referat bun trebuie sa fii in primul rand originar.

Iar daca informatiile din referat nu sunt pe masura, atunci cand le prezinti in fata profesorilor ai putea spune ca ai pierdut timpul aiurea si sa fii dezamagit de nota pe care o vei primi. Dar ca sa nu pierzi timpul in zadar ar trebui sa te gandesti la o strategie care sa te ajute sa ai cel mai bun referat (proiect). Da, nu e usor, dar il poti avea.

Cum pot realiza un refera de nota 10?

Lucrurile ar fi mult mai simple daca tu nu te-ai gandi strict la lucrul acesta, ci mai degraba cu ce vei ramane in urma acestui proiect, si nu ma refer strict la note. In timp ce te straduiesti sa realizezi un referat bun vei vedea ca vei avea parte de foarte multe informatii, ba mai mult decat atat, acestea vor da navala peste tine.

Insa nimeni nu iti spune cum iti poti realiza proiectul pentru facultate, astfel incat sa obitii o nota maxima. Cel mult iti poate da o lista cu materiale din care te inspiri, dar in rest nimic. Cu toate astea sunt cateva lucruri pe care le poti face si tu pentru a avea parte de un proiect bun sau de ce nu de proiecte foarte bune.

  • hotaraste care va fi subiectul despre care vei scrie;
  • acceseaza platforme educationale care sa te ajute sa gasesti informatii utile;
  • cauta informatii atat scrise, cat si prin fotografii si grafice, mai ales daca ai proiecte economie sau la o materie care sa necesite grafice, statistici si nu numai;
  • in functie de tema referatului nu uita de: inceput, cuprins, incheiere;
  • nu uita nici de avantajele sau dezavantajele aduse temei propuse;
  • incearca o lucrare mult mai elaborata fata de cele precedente si incearca sa-ti pastrezi originalitatea;
  • nu uita sa ceri sfaturi unori oameni calificati ce ti-ar putea sta la dipozitie cu informatii mult mai pretioase decat cele gasite;
  • nu folosi metoda copy/paste in momentul in care gasesti acele informatii necesare pentru referatul tau;

Poate ca in momentul in care iti cauti informatiile nu iti dai seama cat de imporatant este sa-ti pastrezi intact modul tau de exprimare si mai ales sa nu faci greseala sa copiezi acele fraze cu informatii fara ca tu sa nu ai nici un drept asupra lor. In plus daca esti tentat sa adaugi diferite citate in lucrarea ta ai putea sa te gandesti sa adaugi si lucrarea de unde au fost culese in subsolul paginii.

Sunt lucruri marunte, dar care sunt foarte apreciate de profesori, mai ales daca esti atent si ai parte de o lucrare ingrijita. Stiu ca asta iti poate lua foarte mult timp, dar nu uita ca satisfactia din urma te poate implini. Cu atat mai mult ca acele informatii din referat iti pot ramane intiparite in minte si te pot ajuta candva.