nov. 2

Vezi daca bona are grija cum trebuie de copilul tau

Vezi daca bona are grija cum trebuie de copilul tau

Tot mai multe persoane aleg sa angajeze o bona pentru a avea grija de copil. Motivele acestei alegeri ar putea fi multe, de la dorinta de a oferi copilului o educatie cat mai buna, pana la lipsa timpului din cauza unui job foarte solicitant.

Fii precaut si evita sa ajungi in situati neplacute!

Cred ca mai fiecare dintre noi a vazut cel putin un reportaj la TV in care bona sau educatoarea de la gradinita/cresa nu avea grija de copil cum trebuie, il ignora sau in cazuri mult mai grave chiar il si batea. Nu putine au fost cazurile in care anumite bone au si furat din casa si parintii au ramas fara bunuri de valoare.
Un exemplu este si aceasta stire prezentata la Observator


Nu cred ca cineva isi doreste sa ajunga intr-o astfel de ipostaza si cred ca am face mai orice ca sa evitam un astfel de scenariu.

ancastan1

Fii in permanenta conectat si vezi ce se intampla cu copilul tau!

O solutie utila in cazul in care decideti sa aduceti pe cineva in casa pentru a avea grija de copil, ar fi instalarea unui sistem de supraveghere video, astfel veti putea vedea oricand, chiar si cu un simplu click pe telefonul mobil, daca bona isi face treaba si daca cel mic este ingrijit corespunzator.

ancastan2

Daca pana acum ceva vreme astfel de solutii erau considerate un lux, acum par a fi o alegere inteligenta, care ofera un plus de siguranta si va scutesc de o multime de probleme. Astfel, apeland la o firma de supraveghere video, veti putea beneficia de un serviciu profesional, la preturi din ce in ce mai accesibile.

Care sunt avantajele unei astfel de investitii?

Avantajele pot fi mai multe, de la accesul in permanenta la imagini (putand vedea astfel in permanenta ce se intampla in casa dumneavoastra) pana la prevenirea furturilor. De asemenea veti avea si o garantie in plus ca bona isi va face treaba cum trebuie, stiind ca orice comportament neadecvat nu este apreciat.

Si pentru bonele care isi fac treaba, acest lucru poate fi considerat un avantaj, deoarece parintii vor fi constienti de munca depusa si cu siguranta vor aprecia acest lucru. Un alt plus este constituit si de faptul ca atunci cand veti pleca in concedii, veti avea un „paznic” al casei, care sa vegheze permanent ceea ce se intampla in lipsa dumneavoastra.

Ce ar trebui sa cumparam?

Alegerea facuta de majoritatea persoanelor pare a fi cea a unui kit format dintr-un DVR de 4 canale, un hard disk (pentru cei care doresc sa si salveze imaginile), 2 sau 4 camere cu infrarosu (in functie de marimea locuintei) si accesoriile aferente (mufe, cabluri si surse de alimentare). Preturile pentru aceste echipamente sunt de cateva sute de lei, o investitie ce pare a merita atunci cand este vorba de siguranta ta si a familiei tale.

In ceea ce priveste utilizarea lor, este foarte simplu, majoritatea vin cu niste aplicatii optimizate pentru telefoanele mobile si se pot seta cu usurinta. Nu este necesar sa fii expert in IT pentru a te conecta si a privi in direct ce se intampla la tine acasa. De asemenea un aspect foarte important de mentionat este ca toate datele pot fi protejate pe baza de user si parola, astfel ca imaginile tale vor fi in siguranta.

Cei care doresc sa obtina informatii suplimentare pot apela la o firma specializata si pot vedea ce sistem ii avantajeaza cel mai bine, mai ales ca multe magazine au si showroomuri in care puteti testa produsele cu usurinta.