mart. 26

Valori si respectul de sine

Valori si respectul de sine

Oare cate dintre voi isi respecta cuvantul dat? Si intreb asta pentru ca am observat nenumarate persoane care au obiceiul de a promite ceva si nu reusesc sa realizeze mare lucru. Sunt atat de multe persoane care uita de acest aspect incat uneori am senzatia ca traiesc intr-o alta lume. Sau poate ca o parte dintre ele au o memorie scurta si nu isi pot pastra cuvantul dat. Stiu ca a uita nu este imposibil, mai ales ca si mie mi s-a intamplat acest lucru.

Fapt pe care l-am regretat si mi-am indreptat politica de functionare. Ce-i drept lucrurile cu adevarat importante am ajuns sa le notez si sa le tin cat mai aproape de campul meu vizual. Iar daca se intampla sa nu mai ajung intr-un anumit loc sau sa nu pot realiza ceea ce am propus ii anunt pe cei implicati din timp. E adevarat ca sunt momente cand intervin cu totul si cu totul alte probleme sau situatii de urgenta ce apar intamplator.

Cu siguranta nimeni nu poate nega realitatea acestor lucruri, doar ca trebuie sa avem grija la anumite semne ale lor sau mai exact sa stim sa le interpretam astfel incat sa nu neglijam prioritatile altora. Stiu ca nu totul este perfect, insa de cele mai multe ori avem nevoie sa ne respectam valorile sau cel putin sa avem in vedere si acele elemente ce tin de ceilalti. Poate ca pentru foarte multe persoane a-si pastra valorile nu reprezinta ceva foarte important sau nu care sa le dea viata peste cap.

Culmea este ca ne lovim din ce in ce mai frecvent de astfel de persoane fie ca o recunoatem sau nu. Cat despre ceea ce noi putem face ar trebui in primul rand sa ne gandim la respectul nostru fata de cei din jur si fata de noi. Daca va asigurati acest lucru cel mai probabil nu veti avea parte de nici un fel de problema sau compromis. Insa una dintre marile noastre probleme se rezuma fix la acest fapt.

Oricat de mult am vrea sa credem despre noi ca suntem cei mai buni si ca nimeni nu ne poate reprosa nimic o sa observati ca vor fi persoane care intr-un moment in altul va vor spune ca ati gresit sau ca i-ati gresit. Si cam asa se intampla sa ajungem la diferite reprosuri care aparent se pot transforma in adevarate certuri. Dar asa cum spune un bun amic al meu, mai intai de toate trebuie sa invatam sa fim diplomati indiferent de situatie si indiferent de toate acele mici probleme care se pot transforma in adevarate tragedii.