mart. 21

Cum poti aborda problemele?

Cum poti aborda problemele?

Daca ai impresia ca tot ce poti face e sa te plangi si nimic mai mult gresesti. Indiferent de problema pe care o ai trebuie sa fii constienta ca exista o solutie pentru a o putea rezolva. Si nimic nu este mai bun decat o scurta pauza pentru a te relaxa. De fapt tot ce trebuie sa faci tu este sa-ti eliberezi mintea de toate gandurile pentru a putea gasi o solutie.

Aaaa.. si daca te-ai gandit sa plangi sa stii ca asta nu iti aduce nimic bun, poate ca doar te liniste pe moment pentru ca te descarci putin, dar bineinteles iti lasa la schimb o mare durere de cap, ceea ce nu-i chiar atat de bine. Si daca tot incerci sa rezolvi problema si nu-i dai de cap ar trebuie sa te gandesti sa faci urmatoarele lucruri:

  • sa intorci problema pe toate partile;
  • sa ceri ajutorul cuiva care este apropiat de tine si poate intelege prin ce treci;
  • sa discuti cu un specialist in domeniu pentru a-i cere sfatul sau de ce nu sa-i ceri ajutorul;

Sunt o multime de lucruri pe care le poti face pentru a rezolva o problema si asa cum am mai spus nu conteaza natura acesteia, ci mai degraba sa gasesti solutia ideala pentru rezolvarea ei. Nu trebuie sa fii maestru in nu stiu ce domeniu sau sa citesti nu stiu cate carti de dezvoltare personala. In teorie totul este de la simplu la foarte simplu, dar atunci cand vine vorba de practica lucrurile se schimba la 360 de grade.

Si cum nimic nu poate fi usor in viata asta ar fi mult mai bine sa infrunti tot ceea ce nu iti convine, toate problemele si cine stie poate asa vei reusi sa treci peste toate aceste obstacole. Iar daca nu te simti in stare sa o faci de una singura ai putea apela la un ajutor specializat, asta cel putin pentru a stii ce trebuie sa faci si cum sa abordezi respectiva problema.

Nu trebuie sa va ganditi ca nu sunteti in stare de ceva sau ca poate nu aveti curaj, pur si simplu uneori este mult mai bine sa gasesti solutia la o persoana straina de tot ce se intampla in viata. Iar pentru lucrul asta nu-ti trebuie foarte mult curaj, ci sa te decizi in cel mai scurt timp ceea ce vrei sa faci si mai exact care este tipul de ajutor pe care vrei sa-l abordezi.