dec. 8

Tu mai ai chef de citit?

Tu mai ai chef de citit?

Sunt curioasa cam cate dintre voi mai sunt tentate in zile tumultoase ale societatii din care facem parte sa mai faceti si altceva in afara de plimbari, machiaje cu nemiluita si leneveala la cote maxime? Sunt constienta ca tinerele din zilele noastre nu mai sunt preocupate de carti, de arta frumoasului, ci mai degraba ele doresc sa se afirme apeland la diverse metode ca si cum nimic din ce conta alta data acum nu mai conteaza.

Pe langa asta tot ce se prezinta in cadrul diverselor emisiuni nu prea mai are legatura cu respectul dintre oameni, bunul gust sau tot ce insemna alta data un comportament decent si adecvat. Si nu de foarte multe ori am senzatia ca cele mai multe emisiuni sunt produse pentru a scadea gradul de inteligenta al populatiei si nu pentru a-l creste.

Vestea proasta din tot acest amalgam de cutume este faptul ca din ce in ce mai multi adolescenti iau drept reper aceste emisiuni de o calitate foarte proasta. Nu stiu cati dintre ei mai sunt atrasi de lumea cartilor sau cati dintre ei mai detin acasa o mica biblioteca asa cum se intampla cu mult timp in urma.

Probabil ca nu foarte multi sau cel putin o parte din ei sunt obligati de parinti sa citeasca sau le achizitioneaza parintii diverse carti pentru a-i pune sa le citeasca. Din punctul meu de vedere nu este chiar atat de greu sa citesti sau sa incerci macar sa ai parte de o lectura, chiar si o jumatate de ora pe zi.

In plus in functie de cartile pe care ti le alegi lectura nu poate fi conceputa ca ceva rau, numai ca o buna parte  dintre tineri nu mai sunt tentati sa faca acest lucru. Poate pentru ca nu au suficiente motive, poate pentru ca niciodata nu s-au antrenat in felul acesta sau poate din simplul motiv ca sunt nepasatori. Tu esti obisnuit sa citesti carti?