apr. 10

Pastreaza primavara in fiecare moment

Pastreaza primavara in fiecare moment

Cred ca o sa-mi ia o perioada buna pana am sa ma obisnuiesc cu toate persoanele din jurul meu. Unii imi spun ca nu stiu sa ma bucur de primavara, ca fac ce fac si totul imi merge pe dos. Nu vreau sa spun ca eu sunt o fiinta perfecta, numai ca m-am cam tot saturat sa aud ca in pragul unor sarbatori toata lumea incearca sa fie mai buna. De ce nu se poate acest lucru pe tot parcursul anului?

Pana si faptele bune nu mai au acelasi efect din cauza acestor obiceiuri proaste. Si oricat de mult m-as opune si as spune ca nu este adevarat poate ca uneori ne-o facem cu mana noastra. Nu spun ca toti oamenii sunt la fel, ci doar ca uneori luam din comportamentul oamenilor din jurul nostru fara sa ne dau seama de asta. Am inceput prin a spune acest lucru pentru ca m-am saturat de oameni binevoitori doar pentru cateva ore.

De ce nu se pot schimba si oamenii astia? Cred ca aceasta intrebare va fi tema pentru un alt articol, caci in momentul asta as vrea sa va spun cum imi pastrez eu primavara aproape in orice moment al anului.

Cum iti pastrezi primavara in casa?

Ma incanta foarte mult ideea de a avea in casa mea primavara. Si cand spun primavara in casa ma refer la faptul ca imi plac foarte mult florile verzi si inflorite. Cum acest lucru nu este mereu posibil am incercat sa imi tin florile aproape, cel putin vizual, prin diverse metode.

  • am optat pentru diverse picturi ce au in centru florile de diverse tipuri;
  • mi-am cumparat cateva ghivece cu flori, dar din motiv de spatiu redus va trebui sa renunt la ele;
  • mi-am achizitionat pana si flori artificiale, pe care le-am organizat in diverse aranjamente florale, chiar daca ele nu au nimic spectaculos;
  • iar mai nou am inceput sa-mi crosetez diverse aranjamente ce au in centru tematica florilor de primavara;

Daca mama ar fi pe aproape mi-ar spune ca sunt putin cam exagerata. Nu poti sa stai sa analizezi fiecare lucru in parte, doar pentru a ajunge la una dintre pasiunile tale. Eu insa cred cu totul si cu totul altceva. Cel putin daca iti doresti sa ai ceva nu trebuie sa stai pe ganduri, ci sa te apuci de treaba pentru a obtine acel lucru. Nu cred ca mai este necesar sa va spun eu ca trebuie sa munciti pentru ceea ce va doriti.

Lucrul asta este evident pentru orice tip de persoana, orice tip de munca si mai cu seama atunci cand vorbim de dorinte si lucruri pe care ni le dorim. Am inceput sa crosetez pentru ca vroiam sa scap de gandurile mele negre. De fapt am cautat acel ceva care sa ma faca sa-mi pastrez echilibrul si sa ma relaxez. Apoi mi-am dat seama ca pot face mult mai multe lucruri, spre exemplu imi pot tine primavara pe aproape indiferent daca afara am zapada. Imi pot croseta singura atatea flori incat nu mai am nevoie de altceva.

Partea cea mai trista este insa legata de ghivecele mele cu flori pe care bineinteles sunt nevoita sa le duc in alta parte. In ultima perioada au cam crescut si nu prea mai au loc in dormitorul meu. Si cand am spus ca spatiul reprezinta o problema in acest moment, chiar acesta a fost motivul si singurul pentru care eu trebuie sa gasesc o solutie in ceea ce ma priveste ghivecele mele cu flori. Pe de alta parte n-as vrea sa renunt la ele, dar nu am incotro. Poate ca pana de acest Paste voi gasi o solutie optima atat pentru ele cat si pentru mine.