mai 22

Îți cumperi prima bicicletă de oraș? Iată la ce să fii atent

Îți cumperi prima bicicletă de oraș? Iată la ce să fii atent

Atunci când pornești în căutarea unei biciclete de oraș trebuie să ții cont de câteva aspecte pe care bicicleta trebuie să le îndeplinească. Astfel, vei fi sigur că faci cea mai bună alegere și că aceasta te va ține mulți ani de acum înainte.

Principalele lucruri de verificat sunt materialele și caracteristicele bicicletei, însă marea varietate de modele îți poate îngreuna căutarea. Iată, deci, câteva sfaturi ce îți pot face misiunea mai ușoară.

1. Buget

Ce buget ai la dispoziție pentru a-ți achiziționa bicicleta visurilor tale? Este foarte important să stabilești acest aspect deoarece, în caz contrar, este posibil să te îndrăgostești de o bicicletă pe care nu ți-o poți permite.

În plus, nicio bicicletă ieftină nu se va ridica niciodată la nivelul uneia ce costă câteva mii de lei. Află, deci, unde te situezi, și caută în funcție de asta.

2. Informează-te

Nu știi ce caracteristici ar trebui să aibă bicicleta, care materiale sunt mai bune, mai ușoare ori mai rezistente? Nu știi dacă vrei o bicicletă fără viteze sau una cu mai multe viteze?

Documentează-te cu privire la toate aceste aspecte înainte de face achiziția, pentru a decide în cunoștință de cauză.

3. Cadrul

Materialul din care este construit cadrul este un aspect foarte important. Dacă vrei un cadru durabil și bugetul tău este limitat, poți opta pentru unul de oțel sau aluminiu. Însă, dacă ai un buget mai permisiv, cel mai indicat ar fi un cadru din fibră de carbon.

Bicicleta cu un astfel de cadru va fi mai durabilă, mai flexibilă și mai ușor de întreținut decât variantele menționate anterior.

În ceea ce privește dimensiunea, aici trebuie să acționezi cu precizie. Află exact ce dimensiuni ai (în special lungimea interioară a piciorului) și alege un cadru care să ți se potrivească perfect (poti folosi chiar si un calculator cadru biciclete de sosea).

Pentru a face alegerea cea mai bună, nu uita să testezi bicicleta înainte de a o cumpăra.

4. Optimizare

În cazul în care alegi să îți cumperi bicicleta dintr-un magazin fizic specializat, întreabă dacă se poate ca un specialist să îți facă toate reglajele necesare, pornind de la înălțimea șeii și până la poziția coarnelor. Dacă magazinul nu îți poate furniza acest tip de serviciu, atunci poate nu ar trebui să îți cumperi bicicleta de acolo.

5. Piese de schimb

Un aspect important de care trebuie să ții cont înainte de a face achiziția este cel referitor la piesele de schimb necesare pentru bicicletă. În caz de defecțiuni vei putea găsi cu ușurință piesele de schimb necesare? Au acestea prețuri rezonabile? Dacă răspunsul la aceste întrebări este nu, atunci ar trebui să mai cauți.

Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când mergi să îți cumperi o bicicletă de oraș.

Cu speranța că îți vor fi de ajutor, îți urez de pe acum spor la cumpărături.