nov. 18

Detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi un apartament

Detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi un apartament

Achizitionarea unui apartament este probabil una dintre cele mai importante momente din viata unei persoane. In cazul in care si tu trebuie sa iei o astfel de decizie e important sa cunosti cat mai multe detalii care pot face diferenta intre o alegere buna si una ce ai putea sa o regreti mai tarziu.

Vom prezenta in cele ce urmeaza care sunt cele mai importante intrebari la care trebuie sa dai un raspuns atunci cand vrei un apartament de calitate si de care sa te bucuri pe deplin.

Cand a fost construit si de catre cine?

Probabil ca unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa achizitionezi un apartament este calitatea pe care acesta o prezinta. Aici ma refer la felul in care au fost construite, atentia cu care s-a realizat executia lor, materialele si proprietatile acestora (rezistenta, capacitate de a izola, etc.), precum si vechimea pe care o prezinta.

Cea mai simpla metoda de a trece peste aceasta intrebare este sa vezi planul acelei zone rezidentiale si sa analizezi alte lucrari ale firmei respective si cum s-au comportat acestea in timp. In cazul in care firma nu este una serioasa iti recomand sa faci un pas inapoi si sa nu te grabesti sa spui da. De fapt intregul proces de cautare si cumparare al unui apartament trebuie sa fie facut cu multa rabdare si sa fie cantarite bine toate aceste detalii.

Pe piata imobiliara poti gasi in prezent oferte foarte bune, cum ar fi cele din Brasov apartamente noi care prezinta numeroase facilitati si la un pret mai mult decat decent.

Ce suprafata are?

E important sa te gandesti la spatiul de care ai sau vei avea nevoie. In functie de ceea ce stii ca-ti trebuie, vei analiza daca ceea ce gasesti corespunde. De exemplu, daca stii ca vrei o familie e important sa ai spatiu pentru fiecare membru.

In felul acesta vei sti spre ce sa te orientezi, fie o garsoniera, fie un apartament cu mai multe camere.

La ce etaj se afla? Ce facilitati exista?

Un alt detaliu foarte important este cel ce tine de confortul pe care-l vei regasi. Cu siguranta nu iti doresti un apartament care sa fie situat la un etaj superior si in care sa nu existe lift. Simplul fapt ca vei avea anumite bagaje sau tot felul de lucruri de carat ar trebui sa te faca sa spui nu. Insa, in situatia in care acel bloc prezinta lift, dar si o parcare pentru locatari, va fi un mare plus.

Ce calitate prezinta utilitatile?

Mai mult decat sigur vei vrea un apartament care sa fie foarte bine realizat, iar aici nu ma refer doar la aspectul exterior, la structura, rezistenta si asa mai departe, ci la felul in care au fost proiectate si executate diferitele sisteme de instalatii.

Sistemul de incalzire, cel de canalizare, precum si sistemul electric trebuie sa fie bine realizate, astfel incat sa stii ca nu vor necesita reparatii periodice sau nu vor da un randament scazut.

maurer-imobiliare_1

Unde este localizat?

Nu in ultimul rand, este foarte important sa analizezi locatia pe care o ofera apartamentul respectiv. Trebuie sa fii sigur ca acea zona iti va permite sa ajungi intr-o perioada scurta de timp in punctele in care ai interes (locul in care te desfasori pe plan profesional, magazinele de unde faci cumparaturi, scoala celor mici, etc.). Totodata este important ca accesul sa fie unul simplu pentru echipele de interventie in situatii de urgenta (politie, pompieri, salvare).

De asemenea, daca locatia respectiva prezinta toate aceste detalii si este caracterizata si de liniste atunci poti spune cu siguranta da.