sept. 30

Despre fidelitate cu bune si rele

Despre fidelitate cu bune si rele

Daca esti una dintre acele persoane care stie foarte bine ce inseamna fidelitatea, nu iti va fi nicioadata greu sa respecti persoana de langa tine. Cat despre relatiile fidele aici sunt foarte multe lucruri de spus. Multi spun despre relatii, si mai ales despre cele de lunga durata, ca nu au cum sa fie de-a lungul timpului fidele sau cel putin, tot exista acel ceva care sa nu pastreze in totalitate fidalitatea.

Poate ca intr-o oarecare masura sunt anumite aspecte in care acea persoana poate avea dreptate, insa un astfel de exemplu ar putea consta doar in micile contradictii si de ce nu, acele certuri ce ne fac sa spunem lucruri pe care le regretam apoi. Prin urmare, o persoana fidela isi va respecta in primul rand partenerul si ii va fi devotata, indiferent de certuri si de situatiile critice.

Nu stiu cati dintre voi s-au gandit la asta, dar fidelitatea nu se rezuma doar la asta cu persoana respectiva de care tu crezi ca esti indragostita si sa-i spui asta zilinic. Fidelitatea mai inseamna si respect, dar si bunavointa din partea ambilor parteneri. Nu poti avea fidelitate fara sa ai respecte pentru partenerul tau. Si chiar daca nu vorbim despre lucruri foarte grave asta nu inseamna ca respectul este ceva relativ de care trebuie sa tii cont doar in anumite situatii.

Printre multe altele am descoperit de curand ca am si o anumita curiozitate in a cunoaste cam cati dintre voi isi respecta partenerul si in acelasi timp dau dovada de fidelitate? Probabil ca veti rade cand veti citi aceste lucruri, dar intotdeauna exista un echilibru al lucrurilor pe care trebuie sa il gasim daca pana acum nu am facut asta.

Si probabil ca acea parte de bunavointa este mai importanta decat credeam, in plus de asta ne ofera posibilitatea de a fi altfel, de a face lucrurile diferit si de a-l intelege pe cel de langa noi asa cum este el in complexitatea lui.