apr. 26

De ce este important sa ai parte de un somn bun?

De ce este important sa ai parte de un somn bun?

Daca si tu te numeri printre persoanele ce sufera de insomnie ar fi bine sa accepti ca ai nevoie de un ajutor specializat pentru a putea recapata echilibrul de care tu ai nevoie. Chiar daca la prima vedere ne place sa spunem ca lucrurile nu sunt atat de complicate, poate ar fi cazul sa acceptati realitatea si sa va adresati unui specialist.

Stim deja ca depresia este considerata boala secolului si ca din ce in ce mai multe persoane sunt afectate de aceasta, insa foarte putin stiu ca unul dintre factorii legati de aceasta boala si care duc catre depresie este somnul. Desi uneori aveam senzatia ca stim totul, uitam ca somnul are rolul sau important si chiar inainte de a face ceva in acest sens vedem ca lucrurile nu sunt exact asa cum ni le doream.

Poate ca ar trebui sa va apara semne de intrebare chiar si atunci cand aveti doar simple tulburari de somn. Somnul agitat sau intrerupt este primul semnal ca ceva se intampla cu voi, in cazul in care aceste lucruri evolueaza, atunci insomnia isi va spune cuvantul.

Ca sa nu mai aducem in discutie ca printre cei mai afectati de astfel de tulburari sunt persoanele care au o stare emotionala foarte dinamica si trec de la o stare la alta. Ba mai mult decat atat daca somnul nu este linistit pe parcursul nopti veti observa ca apar semne precum:

  • oboseala fizica;
  • stare de iritare;
  • dureri de cap;
  • oboseala a ochilor;
  • stare de indispozitie;

Cu siguranta ati avut parte si voi de astfel de stari, dar nu le-ati dat atentia cuvenita, mai cu seama ca le-ati crezut lucruri normale, obisnuite. Pana la urma un somn linistit iti poate aduce mai multa energie si concentrare in activitatile pe care tu le faci. Iar acest fapt se poate observa foarte usor avand in vedere ca dupa o noapte linistita ai energia necesara pentru a duce la bun sfarsit toate sarcinile din ziua respectiva fara sa simti oboseala si fara sa te plangi de aceasta.