mai 24

De ce este greu sa-ti recunosti vina?

De ce este greu sa-ti recunosti vina?

Nici nu mai stiu cand a fost ultima oara cand am auzit din partea cuiva – imi pare rau. De obicei nu ma intreseaza aceste aspecte, de fapt sunt de parere ca fiecare dintre noi greseste la un moment dat si de asemenea nimeni nu este perfect. Iar din aceste doua aspecte am invatat sa nu mai judec oamenii din jurul meu. Uneori imi este destul de greu sa observ cum unii oameni se autodistrug.

Poate ca nici eu nu am inteles foarte bine niste aspecte sau poate ca lucrurile nu sunt exact asa cum mi le imaginam eu. Nu mai stiu cand m-am bucurat pentru simplu fapt ca nu am legatura cu ceva care ar putea sa-mi faca rau. In majoritatea cazurilor am incercat sa fiu acea persoana care poate sa ajute indiferent de situatii si sa nu caute scuze.

De aceea cred ca oamenii nu sunt pregatiti sa priveasca adevarul intr-un mod obiectiv, ci numai din propriul lor punct de vedere. Si cum este de asteptat fiecare are dreptatea sa. Da, nu putem sa contrazicem asta, caci fiecare are dreptate in felul sau, iar adevarul intotdeauna va fi undeva la mijloc sau cel putin cam asa stau lucrurile intr-o lume normala.

Cat despre puterea de a recunoaste unde am gresit cred ca o buna parte dintre noi avem nevoie de atrenament pentru acest lucru, mai ales ca lucrurile nu sunt asa cum ni le dorim. Si poate ca ar fi bine cel putin sa mai lasam o parte din orgoliile noastre. Nu vom reusi sa facem prea multe lucruri daca suntem incapatanati, egoisti si de neinteles.

Cam aceste lucruri trebuie sa le avem in vedere ori de cate ori avem tendinta sa facem chestii pe care la un moment dat ajungem sa le regretam. Nu stiu ce parerea aveti voi si sunt curioasa sa aflu si eu parerea voastra despre asta.