timp

Cum iti imparti timpul pentru a fi eficienta?

Posted by

Zilele astea am avut senzatia ca ma pierd intr-un spatiu ce nu imi apartine. De cate ori incerc sa realizez ceva bun pentru mine, de atatea ori imi dau seama ca nu am suficient timp pentru asta. Si nu este vorba de timpul ocupat de munca mea, ci mai degraba de timpul pe care il pierd in incercarea de a face ceva. Oricum am observat ca majoritatea timpului il pierd pe te miri ce lucruri, mai ales pe lungile conversatii de pe retelele de socializare sau timpul pierdut pe sortarea diferitelor mailuri.

Desi spunem ca sunt lucruri simple si nu ne ocupa foarte mult timp, tocmai acestea ne fac sa ne pierdem timpul si mai exact sa ne pierdem in aceleasi treburi de zi cu zi fara sa ne lase sa evoluam. Nu-i de mirare ca dimineata trece foarte repede, iar ziua si mai repede. Mereu m-am intrebat de ce nu pot fi productiva in fiecare zi. De fapt acum imi dau seama ca pierd timpul pe lucruri ce nu imi aduc nici un fel de beneficiu si pe care le-as putea face seara cand ajung acasa sau ba chiar mai mult de atat le pot amana.

Chiar zilele trecute ma gandeam ca nici acum nu am reusit sa imi citesc toate mail-urile, ba dimpotriva nici macar n-am reusit sa le extrag pe cele mai importante. Si sunt destule lucruri pe care as fi putut sa le fac, dar nu am reusit pentru ca am pierdut timpul hai-hui asa cum imi spunea bunica in copilarie. Cum nu sunt o persoana interesata de petreceri sau mai stiu eu ce intalniri, nu pot spune ca am pierdut timpul in asemenea mod.

Eu stiu mai bine pe ce pierd timpul – pe detaliile lucrurilor, pe care ar trebui sa le vad mai simple ca niciodata. Nu vreau sa dau vina pe cineva, caci vinovata pentru tot ce se intampla eu sunt. Si chiar daca as prefera sa realizez mai intai acele lucruri usoare stiu si sunt constienta ca mai intai trebuie sa le rezolv pe cele mai dificile. Tu cum iti imparti timpul pentru a fi eficienta?