iul. 4

Cum ii faci pe cei mici sa manance fructe?

Cum ii faci pe cei mici sa manance fructe?

M-am gandit cum as putea sa-l fac pe al meu nepotel sa nu mai ocoleasca fructele. Desi are momente cand ar manca numai fructe, inca mai face nazuri cand vine vorba de mancare si de mesele regulate. Cu toate ca am crezut ca nu imi va fi greu sa il fac sa manance, in realitate lucrurile stau cu totul si cu totul diferit.

Domnisorul nu vrea absolut nimic, mai ales cand vine vorba de masa. Nu pot sa inteleg cum de fuge in felul acesta de mancare. Am inteles foarte bine ca ii place foarte mult sa se joace si ca in mare parte nu mai vrea nimic altceva, in afara de dulciuri. Uneori chiar am senzatia ca nu e facut pentru mancare. De aceea am tot sperat ca intre mese drept gustare sa-i dau un fruct, dar asta nu prea a functionat.

Si desi am incercat din rasputeri sa-l tin cat mai departe de dulciuri, mult timp lupta asta a fost in zadar. Si chestia asta a durat pana mi-am dat seama ca micutul privea cu interes un clip in care era explicit modul prin care poti realiza o scluptura in fructe. In acel moment am inteles ca este timpul sa iau ceva masuri si sa incerc sa adopt cate putin din acel material video.

Ba mai mult decat atat am inceput sa vorbesc cu prichindelul si sa-l intreb ce tip de fructe si l-ar dori modelat. Bineinteles ca raspunsul lui a fost pepenele si marul. Nici capsunile nu i-au scapat, dar de acestea s-a ocupat singurel fara sa-mi mai ceara ajutorul. Poate ca asta este metoda  cea mai buna pentru a face un copil sa manance si fructe proaspete in loc de dulciuri si de ciocolata.

Eu stiu sigur ca pentru nepotelul meu a contat foarte mult infatisarea fructelor si cu cat au un aspect mai pompos cu atat le mananca mai cu placere. Nu stiu cum sunt prichindeii vostri, dar cred ca ar trebui sa-i ademenim pe toti cu fructe.