sept. 7

Cea mai buna metoda de a solutiona problemele – comunicarea

Cea mai buna metoda de a solutiona problemele – comunicarea

Am observat ca lucrurile nu merg chiar asa cum ar trebui, cel putin nu intr-o relatie in care ar trebui sa ia parte doar doua persoane, doua suflete. De cele mai multe ori mi se spune ca orice cuplu se cearta sau gasesc motiv de cearta, ce aparent in ochii celorlati sunt niste bazaconii. Bazaconii sau nu, fiecare dintre noi are dreptul sa-si exprime parerea, fiecare dintre noi are dreptul sa aprobe sau sa nege anumite activitati.

Nu poti obliga pe cineva, in fiecare moment, sa realizeze doar ceea ce este pe placul tau. Poate ca ar fi fost mult mai interesant daca fiecare dintre noi ar incerca sa afle argumetele celuilalt. De ce ii place sa realizeze acel ceva sau de ce nu? Sunt de parere ca discutiile intre parteneri sunt cele mai productive, in sensul ca doar prin comunicare veti putea ajunge la un numitor comun.

Nu e chiar atat de usor sa gasesti calea perfecta prin care poti comunica, dar asta nu inseamna sa lasi totul in voia sortii. Chiar mi-am amintit cat de importanta era comunicarea dintre mine si bunica. Practic ea este cea care m-a indemnat – ca mai intai de a actiona intr-un fel sa comunic ceea ce imi doresc sa fac. Pana la urma nu este chiar atat de greu sa iei in calcul lucruri esentiale precum:

  • o discutie amicala;
  • tonul pe care il folosesti in acea discutie;
  • respectul pe care il oferi persoanei cu care vorbesti;
  • bunavoinata cu care tu te adresezi in anumite situatii tensionate;

Am stiut din totdeauna ca cele mai simple lucruri sunt si cele mai greu de rezolvat. Poate ca intr-o alta situatie daca vei tine cont de cat de importanta este comunicarea, probabil ca aceasta iti va fi foarte utila fara ca tu sa intelegi ce se intampla. In alta ordine de idei ar trebui sa ne comportam si sa ne insusim cam tot ceea ce inseamna comunicarea si beneficiile, pe care aceasta ni le poate aduce…