sept. 6

Subiecte pe care ar trebui sa le discutam deschis

Subiecte pe care ar trebui sa le discutam deschis

Cred ca a venit timpul sa discutam despre lucruri pe care le vedem la tot pasul si bineinteles lucruri, pe care anumite persoane le cred rusinoase. Si oricat de dezinvolti sunt marea majoritate a tinerilor tot se mai gasesc asa numitele subiecte tabuu. Iar o parte din aceste subiecte se pot rezuma la sex shop sau de ce nu, chiar la vibratoare. Desi intalnim destule locatii de acest tip, foarte multe persoane sunt tentante sa nu vorbeasca despre sex shopul din colt, chiar daca este aproape de o scoala, spre exemplu.

Am observat ca sunt doamne ce se prefac in mironosite, atunci cand vine vorba despre sex si lucrurile aferente acestuia. Nu cred ca solutia pentru a preveni anumite probleme din societate este aceea de a ocoli exact subiectul ce trebuie mai intai dezbatut. Stiu ca asta ar putea fi una dintre probleme ce ar putea fi discutate si la scoala. Desi cred ca acest lucru nu prea este posibil.

Cunoastem problemele din ultima perioada, dar ne facem ca nu le vedem, ca nu exista si chiar mai mult decat atat ca toat aceste lucruri nu ne pot afecta. Probabil stim cu totii ca nu putem schimba ceea ce se intampla in prezent prea usor. Spre exemplu existenta unor dezbateri pe aceasta tema poate avea un impact asupra aspectelor negative. Si cand spun aspect negativ ma gandesc la acele mamici mult prea tinere pentru a fi mamici.

Da suntem tentati sa spunem ca ne ingrijoreaza chestia asta, dar cand trebuie sa abordam un astfel de subiect ne dam la o parte si ne gandim ca nu este treaba noastra. Si probabil ca in cazul nostru se trezesc si alte persoane ce fac exact acelasi lucru, iar in final ajungem sa ne dam la o parte cu totii si sa lasam lucrurile asa cum au fost dintotdeauna.

Desi suntem constienti ca este nevoie de o educatie sexuala mult mai dezvoltata, amanuntita si pe intelesul tuturor ne prefacem ca totul este in regula asa. Numai ca in acele momente cand cineva indrazneste sa ridice anumite semne de intrebare sau sa explice existenta anumitor lucruri precum vibratoarele, prezervativele sau alte metode de contraceptie, toata lumea se zbarleste de parca ar comunica lucruri din alta dimensiune.

Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar nu cred ca o sa ne schimbam prea curand, indiferent cine ar incerca sa mai schimbe ceva, avand la baza acest subiect. Ca sa nu mai amintesc faptul ca avem parte de informatii. Informatii pe care le puteti gasi foarte usor pe internet. Probabil ca o sa-mi spuneti ca nu toate informatiile de pe internet sunt corecte si coerente, dar daca intr-adevar esti interesat de acest subiect si iti doresti sa schimbi ceva nu mai stai pe ganduri si ajungi sa te informezi.

In plus, poti ajunge la un medic de specialitate in anumite privinte sau te poti adresa medicului de familie, dar din pacate toate lucrurile astea se intampla mult prea tarziu. Si mai apoi ne intrebam de ce nimeni nu ia o decizie, de ce nimeni nu face nimic? Poate pentru ca mai intai ar trebui sa ne educam singuri si sa ne informam.