sept. 7

In viata nu poti obtine totul

In viata nu poti obtine totul

Se tot spune ca atunci cand iti doresti ceva trebuie sa lupti cu toate mijloacele pe care le ai la indemana pentru a obtine acel ceva. Insa nu stiu cati dintre voi ar fi in stare sa duca acest lucru la bun sfarsit. Probabil ca o buna parte dintre voi nici macar nu inteleg, in anumite situatii, care este diferenta dintre obiecte si oameni. Ei bine, daca obiectele le poti manipula oricand si oriunde, situatia este cu totul si cu totul alta atunci cand vorbim despre oameni, despre persoane, despre fiinte vii ce au sentimente si trairi.

In mare parte nu iti poti bate joc de ceea ce noi numim situatii din pura intamplare si nici nu poti umili sentimentele oamenilor. Intr-o oarecare masura totul trebuie sa fie masurat si cumpatat, totul trebuie sa aiba o anumita limita, atunci cand vine vorba despre oameni. Si sa nu uitam ca egoul oamenilor se poate rani foarte usor, de aceea de cele mai multe ori apar discutii care nu ar trebui sa apara sau care la prima vedere ar putea fi o prostie.

Ca sa nu mai amintesc de violenta… violenta domestica. Desi inca se constituie ca un subiect tabuu, acesta este mai prezent ca niciodata, in special printre familiile din mediul rural. Habar nu aveam de aceste lucruri, de fapt incercam sa ignor si eu ca toti ceilalti, ceea ce se intampla prin satele in care au crescut stramosii nostri. NU poti sa te folosesti de violenta si sa ataci o fiinta umana, mai bine spus iti poti rezolva orice neintelegere daca vorbesti despre ceea ce te framanta.

Si sa stiti ca in privinta oamenilor nu este valabila aceasta teorie – si anume, daca iti doresti ceva poti obtine prin orice mijloace. Nu poti face acest lucru, nu poti sa ranesti pe cineva sub pretextul ca iti doresti persoana respectiva. Cred ca totul tine mai mult de capacitatea ta de a intelege esecul si de a intelege ca nu esti stapanul nimanui .