Cauciucurile ATV, garantia unei aventuri pline de adrenalina, in deplina siguranta!

Posted by

Putine experiente se pot compara cu cele traite atunci cand controlezi un ATV. Denumirea acestui vehicul este un acronim pentru All Terrain Vehicle, termen englezesc care se traduce prin vehicul destinat oricarui tip de teren. De altfel, ATV-urile sunt utilizate mai ales pe suprafete accidentate, gratie faptului ca se pot descurca foarte bine pe teren dificil si pot oferi senzatii unice utilizatorilor.

Pentru a te putea bucura la maximum de cursele incitante cu ATV-ul, este necesar sa pui foarte mare pret pe siguranta. Aceasta iti este oferita atat de echipamentele speciale de protectie pe care le poti purta atunci cand te plimbi cu vehiculul, cat mai ales prin intermediul unor cauciucuri de ATV potrivite de pe generalmotor.ro. Iata de ce te ajuta atat de mult pneurile!

Stabilitate si adrenalina, doar cu un set de cauciucuri ATV de calitate

Daca ai un ATV nou sau detii unul de ceva timp, insa crezi ca este momentul sa ii inlocuiesti anvelopele, trebuie sa stii ca siguranta primeaza atunci cand alegi pneurile. Pe langa reperele pe care ti le ofera producatorul, in asa fel incat sa fii sigur ca alegi setul potrivit de cauciucuri ATV, este necesar sa tii cont si de alte aspecte.

Anvelopele pe care le montezi pe ATV influenteaza in mod radical manevrabilitatea intregii structuri. Este foarte important sa poti controla vehiculul asa cum trebuie, mai ales in conditiile unui teren accidentat. Pentru a fi sigur ca ai un vehicul cu o functionabilitate ridicata si pe care sa il poti controla in orice conditii, trebuie sa alegi pneurile in functie de:

1. Dimensiunile cauciucurilor – variantele standard de dimensiune sunt de 12 inch la jante si intre 24-26 inch inaltime pentru cauciucuri. Acestea pot varia cu maximum doua marimi, in functie de model. Este important sa alegi pneuri in variantele de dimensiune indicate de producator, in asa fel incat sa nu existe probleme la nivelul directiei si transmisiei, atunci cand folosesti ATV-ul.

2. Greutatea – si greutatea pe care trebuie sa o aiba anvelopele este una sugerata de producator. Este important sa tii cont de acest reper, deoarece greutatea cauciucurilor de ATV

este una pe care motorul trebuie sa o poata suporta in timpul deplasarii. Evita sa achizitionezi anvelope de greutate mai mare decat cea recomandata. De regula, doar ATV-urile cu motoare foarte puternice sunt cele care pot face fata unor cauciucuri mai grele.

3. Design-ul pneurilor – pentru a te putea deplasa in siguranta in orice mediu, este necesar sa montezi anvelope care sa faca fata suprafetelor precum zonele de mlastina sau cele acoperite cu pietris sau nisip. La fel cum in cazul autoturismelor exista anvelope all season, si pentru ATV-uri poti cumpara anvelope all terrain.

Acestea sunt cele mai usor de adaptat la orice mediu. Exista si cauciucuri special concepute pentru anumite conditii, precum sunt cele pentru noroi. Acestea sunt utilizate mai ales de catre fanii experimentati ai ATV-urilor care se incumeta sa intre cu vehiculul in zone mlastinoase, foarte provocatoare.

Indiferent de mediul in care preferi sa folosesti ATV-ul, este foarte important sa pui pret pe calitatea anvelopelor pe care le montezi. Pe GeneralMotor.ro gasesti cele mai bune solutii de cauciucuri ATV, la pret excelent si cu livrare rapida. Acestea iti vor permite sa simti la maximum adrenalina, fara sa te pui in pericol.