dec. 11

Cate schimbari apar de sarbatori in caminul vostru?

Cate schimbari apar de sarbatori in caminul vostru?

Evident ca toata familia doreste ce-i mai bun pentru caminul sau, insa intotdeauna partea feminina dintr-o familie este mai atenta la micile detalii. Spre exemplu femeile vor fi intotdeauna mai preocupate de starea de spirit din familie, dar si de aspectul pe care il are caminul vostru. Iar una dintre marile schimbari ale design-ului interior se numara si schimbarea cuverturilor de pe canapele sau de pe pat.

Un bun exemplu ar fi acela ca una dintre marile schimbari constau in faptul ca acestea de obicei sunt inlocuite cu o cuvertura de pat din bumbac, specifica sezonului si sarbatorilor de iarna. Si nu-i de mirare ca de aici pornesc si restul de schimbari majore.

Ce tip de schimbari mai fac doamnele prin caminul lor?

In afara de faptul ca totul trebuie sa arate foarte bine, impecabil, doamnele nu se rezuma doar la a schimba cuverturile din anumite incaperi, ci mai trec in revista si urmatoarele lucruri esentiale si elementare:

  • schimbarea perdelelor si a draperiilor;
  • schimbarea fetelor de masa cu unele de sezon;
  • repozitionarea diverselor piese de mobilier din casa;
  • schimbarea unor elemente esentiale ce tin de cromatica sau diverse obiecte pentru decorarea incaperilor;
  • decorarea anumitor camere cu un anumit specific;

Ca sa nu mai spunem ca de cele mai multe ori, gospodinele apeleaza la fel si fel de trucuri pentru a avea parte de curatenia dorita. Si cum nu este sarbatoare, in care cele mai multe gospodine sa nu realizeze un adevarat santier in casa, probabil ca v-ati dat seama ca cele mai multe dintre ele apeleaza si la anumite ajutoare. Se presupune faptul ca o casa mai mare are nevoie de si mai multa ingrijire, ceea ce in mod firesc fiecare se gandeste in felul sau cum sa o curete, cum sa o reamenajeze si de ce nu cum sa o decoreze.

Iar daca timpul este limitat pentru astfel de cercetari si de lucrari, persoanele de sex feminin trec peste orgoliul lor (in a face totul singure) si se adreseaza unor persoane specializate pe astfel de lucruri, care sa le vina in ajutor. Ba mai mult decat atat in preajma sarbatorilor sunt dispuse sa plateasca si o anumita suma de bani doar, doar sa primeasca si un anumit tip de consultanta cu privire la schimbarile pe care si le doresc. Bineinteles ca astfel de lucruri se mai pot intampla si atunci cand vrei o schimbare in caminul tau sau atunci cand te muti in alta locuinta.

Si cum majoritatea femeilor sunt dispuse sa renunte la vechile decoratiuni, mult mai usor decat persoanele de sex masculin, cele mai multe cereri de schimbare vor veni din partea doamnelor. Cu alte cuvinte, nimeni nu poate accepta mai bine si mai usor schimbarile din camin decat o doamna sau domnisoara. Pe de alta parte motivatia de a avea de fiecare data un camin cu totul si cu totul mai special in preajma sarbatorilor, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna, duc de obicei la cele mai multe dintre schimbari.

Iar acest lucru se intampla fie cu voia barbatilor, fie fara voia lor. Si acest capitol nu este singurul si unicul ce sufera schimbari majore, tot aici mai putem adauga schimbari in tinutele vestimentare, in obiceiurile membrilor familiei, schimbari in privinta meniului si a felurilor de mancare, precum si schimbari in privinta activitatilor membrilor familiei. Iar toate aceste lucruri se intampla pe simplul motiv al sarbatorilor.