dec. 19

Cat de necesar este un filtru de apa in casa ta?

Cat de necesar este un filtru de apa in casa ta?

Pana acum nu prea am reusit eu sa vorbesc despre viata sanatoasa pe care mi-o doresc. Stiu foarte bine ca intr-un timp agitat ca asta, toata lumea isi doreste o viata sanatoasa. Am incercat de cateva luni sa-mi fac un program mai fix in ceea ce priveste alimentatia mea si respectarea meselor. Nu prea am avut obiceiul sa-mi respect nici orele de masa si nici numarul de mese pe parcursul unei zile.

Si au fost momente cand uitam sa mai mananc sau sa beau apa, asta pana in ziua in care am ajuns la spital si a trebuit sa suport anumite consecinte. Nu pot spune ca am fost foarte multumita de ceea ce am aflat atunci, dar macar am stiut ce trebuie sa evit si ce trebuie sa fac pentru a redeveni un om functional. Si poate a fost mai bine ca s-a intamplat si acest lucru sa ajung la spital, caci asa am aflat ca apa pe care eu o consumam atunci cand simteam nevoia nu era deloc ok pentru organismul meu.

Si tot la indicatiile medicului m-am hotarat sa imi achizitionez si cateva filtre de apa.  Cand doctorul imi tot spunea ca este important ca un filtru de apa sa-si faca treaba eu credeam ca doreste sa faca o gluma pe seama mea si pe boala care tocmai ma ataca. In timp, dupa ce am inceput sa-mi respect orele de tratament si mesele in fiecare zi am observat si de ce imi tot spunea medicul cat de important este un filtru de apa sa-l ai in casa ta la indemana.

Cred ca nu observam acest lucru, daca intr-o dimineata cand am vrut sa iau putina apa din bucatarie sa-mi incalzesc nu vedeam apa plina de impuritati si de culoare rosie. Prima mea senzatie a fost sa-mi intreb tatal daca nu cumva s-a spart conducta de apa. Bineinteles ca nu acesta era motivul, caci aceasi lucru se intampla si la baie, dar si la vecina mea. Practic si apa ei era la fel de rosie si de murdara ca si apa din bucataria mea.

 

Cam acesta a fost momentul in care m-am hotarat sa-mi achizitionez un filtru pentru bucatarie. Le-am spus parintilor mei ca m-am decis in privinta asta si ca nu mai astept sa se intample vreo minune si sa ajung iar la spital. Asa ca in urmatoarea zi am si dat comanda de filtre. Cu toate ca stiam foarte bine ca inca nu ii pot face pe ai mei sa inteleaga cat de important este un astfel de filtru de apa in casa noastra.

Si chiar daca ei nu inteleg inca de ce este important un astfel de filtru stiu ca peste o perioada de timp imi vor multumi ca nu au mai consumat o astfel de apa plina de mizerii si infecta. Sper si imi doresc foarte mult ca oamenii sa constientizeze faptul ca anumite lucruri dintr-o casa sunt foarte necesare si nu sunt simple mofturi asa cum sunt unii tentati sa spuna de obicei. Sper doar sa aveti grija de voi si sa consumati doar ceea ce este bun si util organismului vostru.