Care sunt preocuparile unui avocat specializat in Drept Civil?

Posted by

Cu toate ca de multe ori ne ducem cu gandul la oamenii civili, in mare parte Dreptul Civil se ocupa cu necesitatile legislative ale acestora. Caci din pacate problemele care apar in vietile oamenilor sunt multiple si pe o gama variata de paliere. Candva, odata, unele persoane considerau ca nimic nu se mai poate face fara voia statului si a bisericii.

Si este foarte adevarat acest lucru, daca stam sa ne gandim ca pentru a rezolva anumite probleme cu caracter familial ai nevoie de un avocat drept civil, specializat in acest palier. De altfel la prima vedere am fi tentati sa credem ca un astfel de avocat se ocupa doar cu ceea ce reprezinta si inseamna un divort.

In realitate lucruri nu stau chiar asa, caci aria de specializare a acestuia este mult mai vasta. Si ar fi mult mai echitabil sa amintim printre multe altele de acele litigii care au legatura cu partajul, diferite mosteniri, contracte cu privire la diverse mosteniri sau vanzarea de diferite bunuri substantiale si multe alte lucruri pe care nu am fi tentati sa le luam in seama. Si cred ca unul dintre cele mai importante aspecte este cel legat de mostenire.

Se poate spune intr-un mod cert ca foarte multe persoane apropiate ajung la certuri si chiar la despartiri dureroase, deoarece nu sunt de acord sa imparta diferite bunuri materiale. In cele din urma nu am fi suficient de onesti daca nu am trata acest aspect cu ceva mai multa seriozitate. Iar asta pentru ca vremurile sumbre pe care le traim ne dau mari batai de cap si in cele din urma ne fac pe unii dintre noi sa pierdem persoane dragi si importante din cauza unor mosteniri.

Nu ar fi prea mult daca am spune ca aceste lucruri neinsemnate ne fac viata un calvar in cele din urma. Si doar o persoana care este avida dupa bunuri materiale nu poate avea sentimente pentru acele persoane apropiate si din jurul sau. Dar acest aspect il constituie tema unui alt articol, pe care la un moment dat il vom expune. Mai devreme sau mai tarziu vom observa necesitatea unui specialist in drept civil in urma unor confruntari care au legatura cu posesia unor bunuri.

De altfel am fi tentati sa spunem ca o parte din acele persoane care poseda bunuri substantiale isi lasa in ordine cam tot ce tine de mostenirea lor. De asemenea lasa in grija mostenitorilor nu doar bunurile, ci si responsabilitatile pe care vrand, nevrand le vor avea de indeplinit. Ar fi bine daca toate lucrurile ar fi perfecte, dar din pacate mai apar si probleme.

Asta pentru ca intotdeauna sau aproape intotdeauna exista o portita prin care poti ataca acele acte mostenitoare. Iar acest aspect este vizibil, foarte vizibil la acele familii, care sunt extrem de bogate sau care detin companii mari si dezvoltate. De altfel nu ne mai mira genul acesta de situatii, deoarece in prezentul nostru astfel de chestiuni nu mai apartin de era povestilor, ci mai degraba de adevarate realitati a unor persoane cu renume.

Prin urmare astfel de cazuri se intampla si nu sunt o nebuloasa, mai ales atunci cand sunt prezentate in presa, iar publicul larg are mai mult acces la toate aceste date si informatii. Cu alte cuvinte niciodata nu vei stii cand vei avea nevoie de un avocat specializat in Drept Civil, iar aceasta nu este singura speta, dar este una destul de importanta si impunatoare.