aug. 25

Caligrafia si arta din spatele acesteia

Caligrafia si arta din spatele acesteia

Nu cred ca am apucat sa va spun cat de mult imi place sa urmaresc diverse tutoriale din care poti invata a scrie caligrafic. Oricum asta nu este o lauda, ci mai degraba sunt foarte fericita ca pot face lucrurile putin mai diferit fata de alte persoane. Cu atat mai mult cu cat mie imi place sa scriu diverse lucruri si sa am parte de tot felul de surprize.

Nu credeam ca o sa ma reintorc la scrisul de mana, cel putin nu pentru a face lucruri total diferite si atat de placute, cu toate ca recunosc inca imi place sa simt mirosul de cerneala imprimat pe hartie. Si cel mai placut din toate astea este senzatia de bine ce mi-o trezeste aceasta activitate, in special in acele momente cand aceasta senzatie persista mult mai mult timp.

Pe de alta parte sa scrii caligrafic este si asta o arta, o arta pe care trebuie sa o cultivi zilnic si pe care trebuie sa o tratezi cu seriozitate. Si nu sunt vorbe goale, dar atunci cand vine vorba de arta trebuie sa ai ceva mai mult decat talent si ambitia ta de a te perfectiona. Sincera sa fiu nu stiu cati dintre voi vor aprecia acest tip de arta, mai ales ca in prezent totul se face digital si parca unii dintre noi au si uitat cum este sa mai scrii de mana.

Insa da, chiar se pot face lucruri dragute cu ajutorul si prin intermediul caligrafiei. Si pentru ca tot am spus despre asta cred ca cel mai dragut ar fi sa las aici clipul pe care l-am gasit cu cele mai frumoase modele caligrafice.

Nu stiu ce parere aveti voi despre asta, dar sunt o multime de lucruri interesante pe care le vei descoperi numai daca incerci sa intelegi aceasta arta.