iul. 10

Abundenta cadourilor la copii

Abundenta cadourilor la copii

Avand in vedere ca pe piata exista o oferta foarte diversificate de produse pentru copii si mai ales datorita faptului ca se face o publicitate destul de agresiva in zona aceasta, tot mai multi parinti incearca sa isi multumeasca copiii lundu-le cat mai multe cadouri, asa ca as propune azi sa le luam cadouri intr-un mod inteligent si tototdata sa ii educam financiar astfel incat cadourile sa fie o recompensa a faptelor si actiunilor lor si nu doar simple dorinte care trebuiesc indeplinite.

Oricat am incerca sa ii multumim acestia vor vrea mereu si mai mult, asa ca trebie sa ii ajutam sa isi gaseasca un echilibru pentru a nu ii afecta mai tarziu, cand vor creste mari si manati de aceleasi instincte dobandite in copilarie vor cheltuii toti banii de pe cardul de salarii. Si daca tot discutam de cadouri copii cred ca ar trebuii sa ne concentram putin si despre ce tipuri de cadouri ar fi bine sa le facem copiilor nostrii.

Jocuri logice si de indemanare le vor dezvolta capacitatea de a gasii solutii si de a rezolva probleme intr-un mod cat mai eficient. De asemenea la varstele fragede jocurile de indemanare duc la dezvoltarea creierului mai ales daca acestea implica folosirea ambelor maini.

Puzzleuri, sunt menite sa dezvolte spirtiul de obseratie si rabdarea, astfel cu cat un puzzle este mai mare si trebuie rezolvat in mai multe zile ii creste determinarea si ii induce faptul ca succesul nu vine de pe o zi de alta.

Jocuri sportive menite sa ii mentina sanatatea, in fuctie de farsta se recomanda o bicicleta, skateboard, role sau alte jucarii din aceasta categorie. Acestea ii vor dezvolta un corp sanatos si armonios si de a asemenea il va educa pentru mai tarziu pentru a face miscare zilnic sau saptamanal.

Revenind la discutia anterioara si la faptul ca cumva cele mai multe cadouri trebuie sa fie fie simbolice fie sa vina ca o recompensa a unui rezultat obtinut, restul jucariilor ar trebuii sa fie capabil sa si le cumpere singur. Se aloca un buget pentru el si face ce vrea cu bugetul lui, astfel intelege si valoarea banilor si faptul ca nu poate avea tot ce isi doreste si ca trebuie sa decida singur care din jucarii sunt mai importante pentru el. In felul asta se va invata sa fie mai cumpatat si sa isi faca singur alegerile cele mai bune.

Bineinteles ca poate parea dura o astfel de educatie dar nu este deloc, copilul intelege si analizeaza rand pe rand care ii sunt optiunile si gaseste oportunitati ca sa fie multumit fara a ingreuna bugetul familiei sau a creea alte probleme de comportament. De asemenea atunci cand vorbesti cu el si ii explici, acesta ingelege si invata foarte rapid, prin urmare desi ar parea complicat nu este deloc asa complicat.