Probleme cu increderea in sine

Posted by

De curand am descoperit cateva carti foarte interesante, mai exact am avut cateva probleme legate de increderea in sine si de altfel am fost nevoita sa adopt cateva reguli  noi pentru a nu pica intr-o panta nu foarte buna pentru mine. Recunosc insa ca lucrurile care dor cel mai mult nu sunt spuse de altii, ci ele se invart in mintea noastra si parca ne trezesc intr-o realitate pe care noi nu vrem sa o vedem. Si cum toate lucrurile negre sunt doar in mintea noastra ar fi gresit sa spunem ca pentru tot ce se intampla rau in viata noastra e din vina acelora din jurul nostru.

Da este foarte adevarat ca unele lucruri si situatii se pot complica din pricina oamenilor, insa nefericirea  pleaca din mintea noastra. Stiu ca pentru foarte multe persoane lucrul acesta este imposibil, mai ales daca vorbim despre nefericire, probleme sau diferite situatii ce de-a lungul timpului s-au dezvoltat. Insa dupa cateva ore de studiu, citit si analizat mi-am dat seama ca mintea mea nu a facut nimic mai mult decat sa-mi blocheze acele idei cu solutii salvatoare pentru cel putin o parte dintre problemele mele.

Cam asa am inceput eu sa-mi dau seama ca trebuie sa iau decizii noi in privinta unor lucruri si ca trebuie sa-mi schimb putin cate putin modul de viata. Ce-i drept nu ma ajuta cu nimic sa ma agit, sa ma consum cu privire la diferite probleme, inloc sa ma calmez si sa caut acele solutii pe care in mod constient stiu ca le am la indemana, dar se pare ca refuz sa le folosesc.

Iar in momentul de fata tragedia consta in faptul ca las gandurile nocive sa-mi invadeze mintea in loc sa ma concentrez la acele lucruri cu adevarat importante pentru mine. Nu stiu daca si tu ai trecut prin asemenea etape, dar pentru mine sunt lucruri noi pe care abia acum incep sa le cunosc.