Valorile din viata fiecarei persoane

Posted by

Nu am inteles niciodata de ce unele dureri nu pot trece de la sine, de ce sunt atat de adanci si de ce isi fac simtite prezenta exact atunci cand tu crezi ca te simti cel mai bine. In afara de asta ai putea spune ca nu ti se poate intampla nimic mai rau din ceea ce ti s-a intamplat pana acum, dar lucrurile s-au dovedit a fi altfel. Poate ca intr-o zi o sa gasim calea perfecta prin care sa ne prefacem ca nu am pierdut nimic, ca nu avem parte de nici o durere si ca mai mult decat atat, ca viata noastra este perfecta.

Dar acest lucru nu prea este posibil, cel putin nu in viata reala, ci mai degraba intr-un vis la care speram sau pe care ni-l construim. Intr-o perioada aveam impresia ca visele se pot implini si ca nu ai nevoie de foarte multe eforturi pentru a face ceva, insa realitatea a demonstrat ca doar jumatate din vis se poate implini. Multi ar spune ca si jumatate de vis tot este ceva, decat sa nu ai parte de nimic.

Sunt curioasa ce ar face anumiti invatati pentru a avea parte de tot ce isi doresc… vor face un compromis sau vor lua totul ca atare si se vor descurca asa  cum pot ei mai bine, cu demnitate. Am observat ca in zilele noastre demnitatea si respectul nu prea mai sunt prezente. Sper doar sa ma insel si sper ca doar persoana pe care am intalnit-o sa fie asa.

Nu stiu ce parere aveti voi despre demnitate, dar eu cred ca demnitatea se pastreaza, iar respectul se castiga, altfel nu cred ca vei putea face fata cu brio in anumite situatii. Si pana la urma fiecare isi alege ce tip de valori isi doreste sa implementeze in viata lui. Oricum forta nu a fost niciodata binevenita in viata oamenilor, indiferent de tipul ei.