iul. 21

Reinnoirea unui domeniu web: pas cu pas

Reinnoirea unui domeniu web: pas cu pas

In perioada asta, am fost nevoita sa-mi reinnoiesc un domeniu web si pentru ca initial parea un proces destul de dificil, m-am gandit sa va explic si voua cum am facut.

In primul rand, a trebuit sa resetez parola (nu o mai tineam minte) pentru a putea avea acces la setarile domeniului si pentru a putea sa ma ocup de reinnoirea domeniului.

Pasul acesta a fost simplu, am introdus numele domeniului si am primit pe adresa mea de e-mail un link pentru a reseta parola. Setarea unei noi parole a fost ceva mai complicat, pentru ca iti cere o combinatie care sa contina litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale, dar am trecut cu bine si de acest pas.

Odaca ce am putut accesa domeniul, am accesat sectiunea de unde se pot obtine cheile de autorizare si am generat o noua cheie de autorizare pentru transferul domeniului la alt registrar. Aceasta sectiune o veti gasi putin mai jos fata de sectiunea “Inregistrare domenii”.
Am facut asta pentru ca pretul de 12 euro pe an oferit de catre cei de la ROTLD mi s-a parut putin cam mare fata de alte oferte existente pe piata.

Asa ca am ales o alta firma sa se ocupe de domeniul meu, mi-am facut cont pe domaz.ro si am cerut transferul domeniului de la RoTLD catre noua firma. Procesul a fost unul destul de simplu, odata ce am avut deja cheia de transfer, tot ce a trebuit sa fac a fost sa introduc numele domeniului si cheia de transfer si sa initiez transferul. Cateva minute mai tarziu am primit e-mail ca transferul a fost efectuat cu succes si am intrat din nou in cont pentru reinnoirea domeniului.

Am ales prelungirea domeniului pe inca un an de zile, am introdus datele de la card, pentru ca selectasem plata prin intermediul unui card bancar si cam asta a fost tot. Ma gandesc acum ca poate era o idee buna sa prelungesc domeniul pe 2-3 ani, dar oricum pot face asta si acum, chiar daca mai e un an pana la expirarea lui.

Deci, cum v-am spus la inceput, pare complicat, dar nu e deloc asa, chiar am reusit sa fac toate astea singura in 30-40 de minute, cu tot cu documentarea pe internet. Toate interfetele au fost intuitive si, chiar daca am avut un prieten pe care l-am mai stresat cu intrebari, totusi am putut face singura toate operatiunile.