Lucruri mici care te fac fericit zi de zi

Posted by

Zilnic suntem inundati de responsabilitati si stres, ceea ce poate face dificil sa ne gasim fericirea in micile lucruri din viata noastra. Cu toate acestea, studiile au aratat ca micile surse de fericire zilnica pot avea un impact puternic asupra starii noastre mentale si emotionale pe termen lung.

Iata cateva lucruri mici care ne pot face fericiti zi de zi:

  1. Timp pentru tine – multe femei au nevoie de timp pentru a se relaxa si a se bucura de activitati care le fac placere, cum ar fi cititul, scrisul sau facutul activitatilor creative.
  2. Conectarea cu persoanele dragi – conversatiile cu persoanele dragi ne pot face sa ne simtim mai conectati si mai iubiti.
  3. Exercitiul fizic regulat – exercitiul fizic poate contribui la o stare de bine prin eliberarea endorfinelor, care sunt hormonii fericirii.
  4. Dormitul suficient – un somn odihnitor poate avea un impact puternic asupra starii noastre mentale si emotionale.
  5. Gasirea sensului in viata – multe femei gasesc fericirea prin intermediul activitatilor care le ofera un scop si o sensibilitate mai profunda.

Desi l-am pus in lista abia pe pozitia cu numarul patru, cred eu ca somnul este un factor important care poate afecta atat starea de fericire cat si starea de sanatate zilnica. Aici pot sa spun ca o perna si o saltea de calitate cat si eliminarea factorilor perturbatori din timpul somnului ajuta foarte mult.

Obisnuiam sa adorm pe muzica de relaxare si pentru ca aceasta se repeta la nesfarsit toata noaptea am observat ca a doua zi eram mai obosita si cu mai putin chef de munca decat colegele mele.

De asemenea am avut ocazia sa experimentez la un moment dat somnul intr-o saltea de o calitate exceptionala si care costa multe mii de euro, iar rezultatele au fost extraordinare, asa ca conteaza foarte mult si salteaua pe care dorm si calitatea acesteia.