Iată de ce merită să investești într-o centrală pe peleți

Posted by

Pentru că în sezonul rece interesul numărul unu în ceea ce privește dotările locuințelor se referă la sistemul de încălzire, ne oprim la gama de centrale pe peleți. Mulți se întreabă în ce măsură este rentabil să cumpere o astfel de centrală.

În principal, cei care încă nu au acces la rețeaua de gaz preferă o centrala peleți. Sunt mulți care s-au mutat în duplexuri, case sau apartamente în noile cartiere, unde orașul s-a extins, însă unele servicii sunt încă inaccesibile. Desigur, nu sunt singurii care preferă acest tip de încălzire.

Sistem de încălzire ecologic și rentabil

Poate că unii dintre noi nu se preocupă în mod special de cât de mult poluează un sistem de încălzire. Ai spune același lucru dacă ai ști că în curând vom fi condiționați din acest punct de vedere? Sunt tot felul de zvonuri, dar care în viitorul apropiat se vor adeveri, cu privire la taxele impuse celor care au centrale clasice, pe gaz și ale căror sisteme poluează mai mult. Așadar, dacă acum investești într-un sistem de încălzire, poate că ar fi bine să ții cont de tendințele din domeniu.

Revenind la centralele pe peleți, acestea sunt ecologice și rentabile. Poluează mai puțin și funcționarea lor nu înseamnă vreun compromis, având în vedere că peletii ard repede, încălzesc bine și sunt accesibili.

Eficiență energetică și alte avantaje

Din seria avantajelor centralelor pe peleți amintim și despre eficiența energetică, dar și despre faptul că la ora actuală sunt destul de multe variante de astfel de centrale. Acestea au cazane generoase, astfel încât umplerea și completarea cu peleți să nu fie o sarcină prea des repetată. De asemenea, pot avea diverse funcții incluse, astfel încât utilizatorul să fie cât mai mult avantajat, să seteze și să controleze ușor sistemul. Minim de efort, însă cu maxim de confort obținut deci.

Cât privește achiziția în sine, centralele pe peleți au prețuri rentabile și diverse. Cel puțin când vine vorba despre ce găsim în stocul de la Bricolaj Market. Aici, la gama de centrale pe peleți regăsim variante de la unele dintre cele mai cunoscute branduri de nișă: Ferroli, Fornello printre alțele. Poate că pe unii îi descurajează costul inițial, însă pe termen lung astfel de centrale se dovedesc a fi rentabile și economice, fără doar și poate.

Sunt și dezavantaje?

Unii ar spune că depozitarea combustibilului ar putea fi un minus. Însă compensează cu faptul că sunt ușor de transportat și de manipulat. Nu ocupă mult loc și pot fi cumpărate cantități foarte mari o singură dată.

Pentru cei care decid să facă această achiziție de la Bricolaj Market trebuie să știe că pot cumpără cu plata online, cu cardul, în rate. De asemenea, au garanțiile incluse așa cum sunt ele oferite și de producători. La nevoie, consilierea este gratuită, parte din experiența de cumpărare.


Sistemul de încălzire este o alegere de moment, însă cu repercusiuni pe termen lung. Pentru că nu îl vei schimba prea curând, cântărește foarte bine toate motivele, avantajele și dezavantajele.


Contact: office@bricolajmarket.ro