aug. 10

Fotografii de la botez surprinse de un fotograf, fie el si amator

Fotografii de la botez surprinse de un fotograf, fie el si amator

Momentele unice si minunate din viata unei persoane pot fi surprinse in fotografii cu ajutorul unor fotografi experti sau a celor amatori, care poate fi fie cineva dintre prietenii tai, rudele tale sau cunostintele tale. Ca preferinta, depinde de fiecare in parte ce alege, ce doreste si ce vrea sa surprinda mai exact. Sunt persoane care organizeaza evenimente de amploare si persoane care nu fac foarte multe pregatiri si organizeaza un eveniment restrans, cu cativa prieteni si cateva rude apropiate. Dintre doritori, sunt cei care prefera calitatea si cantitatea, ambele deopotriva si cei care doresc calitate si momentele cele mai importante de la eveniment, care sa fie surprinse. Si mai este categoria celor care angajeaza un fotograf amator, care sa faca poze in timpul unui eveniment, dar care sa incadreze mai toate momentele care se desfasoara, chiar daca unele sunt mai importante si altele sunt nu atat de semnificative. La fel, conteaza ceea ce un client doreste ca si serviciu, cand apeleaza la un fotograf.

Pentru ca vorbeam despre momente unice si foarte importante care sa fie surprinse in fotografii si mai tarziu, incadrate in rame si expuse in locuinta, ca sa aminteasca mereu de clipele extraordinare petrecute in diferitele contexte care se ivesc, am sa va expun cateva sfaturi si nu numai, legate de fotografiile de botez. Botezul este evenimentul care marcheaza nu numai viata unui proaspat cuplu si nu numai, ci si viata unui copil, pentru ca pe langa tainele pe care le are, botezul este una dintre ceremoniile religioase foarte importante. Majoritatea considera botezul ca fiind unicul prilej cu care isi boteaza copilul si ii ofera un nume oficial, chiar daca parintii i-au facut certificat de nastere si a primit deja un nume legal.

Lasand la o parte obiceiurile si datinile privitoare la botez, alegerea unui fotograf pentru acest eveniment este una foarte importanta, mai ales daca vrei ca si calitatea fotografiei sa fie una de exceptie. Mai intai, trebuie sa stii de dinainte aspecte ca locatia unde se va tine si cadrul unde se va desfasura petrecerea de botez, dar si biserica unde se va oficia slujba botezului. Cel mai probabil, pentru ca internetul este accesibil tuturor, vei cauta un fotograf care executa si un astfel de serviciu, dar cu siguranta nu vei sti daca este alegerea potrivita sau nu. Ori, vei merge pe mana unei recomandari venite din partea unei cunostinte. Dupa parerea mea, daca cauti calitate inainte de toate, atunci mergi pe mana unui profesionist care stie ce are de facut. Profesionistul va surprinde momentele cele mai importante, fie la cererea ta, fie il lasi pe el sa isi faca treaba.

foto moment botez

Intru-cat orice fotografie care capteaza un moment anume din viata ta, are o poveste in spatele ei, trebuie sa stii ca un fotograf priceput, pe langa faptul ca stie sa isi practice meseria, va sti si cum sa suprinda momentul, astfel incat sa creeze o fotografie de inalta calitate care sa lase la suprafata povestea pentru oricine o priveste, fie atunci, fie mai tarziu, cand vrei sa iti reamintesti de clipele traite in momentul respectiv. Sfatul meu este alegerea unui fotograf care stie de la bun inceput ce are de facut si stie clar ce si in ce fel sa surprinda un moment anume de la botez. O recomandare pe care o am  este chiar Ciprian Lupan (click pe link).