feb. 3

De ce este necesar respectul intr-o relatie?

De ce este necesar respectul intr-o relatie?

Nu stiu daca am mai scris despre acest lucru, dar zilele astea am observat ca pe anumite pagini de socializare a inceput sa circule un filmulet, care mi-a atras atentia. Si cand spun ca mi-a atras atentia ma refer la faptul ca, de obicei avem tendinta ca, daca ne comunicam lucrurile unul altuia, toate problemele dintre noi sunt ca si rezolvate. Iar filmul respectiv mi-a atras atentia asupra acestui fapt. Chiar daca avem impresia ca suntem cei mai comunicativi, lucrurile nu se rezuma doar prin comunicare.

Pana la urma, frustrarea nu vine de pe urma comunicarii, ci din lipsa unui factor mult mai important cum este respectul. Mereu avem tendinta, si aici ma includ si eu, sa uitam sa ne mai respectam. Avem impresia ca doar daca aducem in prim plan celuilalt toate lucrurile care ne plac, sau din contra, este mai mult decat suficient. De obicei nu suntem atenti la tonul, pe care il avem fata de celalalt, in momentul comunicarii.

Si spre deosebire de alti ani, in care totul mi se parea normal si corect, in ceea ce fac, acum, in prezent lucrurile s-au mai schimbat putin. Spre exemplu stiu foarte bine cand gresesc, unde gresesc si am capacitatea de a-mi asuma aceste lucruri, chiar daca pe moment nu imi convine situatia in sine. Si mai este ceva poate la fel de important. Daca partenerul tau de conversatie nu te cunoaste suficient de bine s-ar putea ca niciodata sa nu poata sa te ajute sa-ti recapeti respectul in sine, dar si respectul fata de el.

Caci de foarte multe ori conteaza si modul in care celalalt iti raspunde, tonalitatea pe care o are si mai mult decat atat capacitatea acestuia de a-ti trimite mesaje pozitive pentru a te putea scoate din acea stare de neplacere, frustrare sau cum mai vreti sa o numiti. Iar acest lucru nu se poate intampla, daca persoana respectiva, care iti vorbeste nu are respect fata de tine. Si uite asa as putea spune ca am dovedit inca o data cat de important este respectul.