apr. 25

De ce este bine sa va adresati consilierului de cuplu?

De ce este bine sa va adresati consilierului de cuplu?

Poate ca uneori ar fi mai indicat sa lasam lucrurile fix asa cum sunt… sa nu incercam sa le schimbam, sa nu ne gandim care dintre noi greseste sau sa incercam sa cautam vinovatii. Nu stiu cate dintre voi intelegeti acest aspect si nici macar nu stiu cate dintre voi sunt macar convinse de acest lucru. Da e greu sa intelegi lucrurile si evenimentele din jurul tau daca nu exista comunicare, daca nici macar nu ati incercat sa va apropiati sa stiti totul despre voi si sa va intelegeti fara sa va reprosati la un moment dat cuvinte grele.

Cred ca a venit timpul sa va ganditi si la astfel de lucruri sau poate ca ar fi mult mai bine sa stati fata in fata cu jumatatea voastra si sa discutati despre tot ce va framanta. Stiu ca daca ajungeti intr-o astfel de situatie delicata aveti nevoie de o doza de curaj pentru a putea stabili un dialog cu cel care se presupune ca este jumatatea voastra. Ba mai mult decat atat un inceput de dialog ar putea sa va ajute chiar si in cele mai grele situatii, mai ales daca aceste probleme ale voastre sunt de foarte mult timp.

Bineinteles ar fi indicat sa nu lasati ca problemele sa se dezvolte si mai mult sau sa devina o piedica in relatia voastra. O solutie pentru astfel de momente tensionate ar fi sa apelati la un consilier de cuplu. Chiar daca numele suna foarte pompos nu trebuie sa va sfiiti de acest lucru. Am observat in ultima perioada ca din ce in ce mai multe cupluri se manifesta de parca ar fi doi straini si nu se cunosc.

Insa problema cea mai grava este aceea ca nici unul dintre parteneri nu va dori sa faca primul pas. Si totusi daca unul dintre ei ar ceda totul ar deveni mult mai usor de suportat si de asezat lucrurile astfel incat problemele sa dispara.