apr. 25

Cum sta treaba cu fericirea in doi?

Cum sta treaba cu fericirea in doi?

Am fost intrebata zilele trecute daca sunt fericita cu relatia pe care o am, daca totul este asa cum imi doresc si daca mai cu seama am libertatea pe care mi-o doresc. As putea spune simplu ca sunt fericita cu tot ce am, ca nu-mi lipseste nimic si ca ma descurc in felul meu.

La drept vorbind nu sunt o persoana care sa isi doreasca lucruri imposibile si de obicei ma limitez la ceea ce stiu si cred ca pot sa am. Poate ca de aceea imi place sa tin cont si de parerea partenerului meu. In plus poate ca ar fi bine sa discutam putin si desprea asta.

Nu poti obtine acea fericire pe care ti-o doresti daca nu esti atenta si la dorintele partenerului tau. Stiu ca toata lumea ma va aproba, insa cred ca foarte putine persoane iau in calcul acest lucru. Iar daca am putea sa ne gandim sa realizam o lista in acest sens poate ca aceasta ar suna fix in acest fel:

  • comunica mai des si despre orice problema (si nu numai) cu cel de langa tine;
  • incearca sa-i intelegi cerintele, dorintele si alegerile;
  • nu dati vina de pe unul pe celalalt;
  • vorbiti cu calm, fara sa ridicati tonul si fara sa ripostati cu vorbe urate pe care sa le regretati mai tarziu;
  • incercati sa va ascultati opiniile unul celuilalt si sa luati decizii impreuna;

Asadar daca va doriti sa simtiti fericirea in relatia pe care o aveti poate ca ar trebui sa luati in calcul si cele de mai sus. Stiu ca nu este foarte  usor sa respecti toate aceste lucruri, dar trebuie sa fii constienta ca toti acesti factori nu fac altceva decat sa te aduca mai aproape de fericire. Nu stiu daca o sa faceti in asa fel incat sa respectati asta, dar cu siguranta toate aceste lucruri o sa va puna pe ganduri si probabil va schimba ceva in mintalul vostru.