oct. 17

Cum iti alegi cartile pe care le citesti?

Cum iti alegi cartile pe care le citesti?

Nu stiu cum va petreceti voi timpul liber, dar mie, printre multe altele imi place sa citesc. Si pentru ca ma hotarasc foarte greu cu privire la ceea ce am de gand sa citesc, recunosc faptul ca eu sunt una dintre acele persoane ce petrece foarte mult timp in cautarea cartii perfecte.

De fiecare data se intampla sa aleg o anumita carte si sa-mi dau seama dupa ce o rasoiesc putin ca nu este intocmai ceea ce-mi doream sa citesc. Intamplarea face ca eu sa imi aleg o anumita carte, nu dupa urmatoarele aspecte – numele cartii, coperta sau anul de aparitie, ci dupa cu totul si cu totul, altceva.

De obicei nu sunt atrasa de astfel de lucruri, ci mai degraba de povestea pe care ma pregatesc sa o descopar. Cei care ma cunosc stiu foarte bine cum imi aleg cartile si care este metoda mea preferata. De obicei aleg o carte in functie de cat de atractiva este prima pagina.

Daca primele randuri citite nu ma fac sa intorc pagina pentru a continua povestea nu are rost sa achizitionez cartea respectiva, caci stiu foarte bine ca asta ar insemna sa ma chinui sa o  citesc. Iar eu imi doresc sa citesc din placere toate cartile pe care le am la indemana si care ma atrag.

Se prea poate ca metoda mea de selectie a cartilor sa nu fie cea mai inspirata, dar pentru mine acest tip de metoda a dat roade. Pe de alta parte in privinta lecturilor sunt o fire destul de greu de multumit si de aceea prefer sa-mi aleg lectura si cartile de una singura.

Ceea ce nu prea este in folosul apropiatilor mei ce isi doresc sa-mi daruiasca din cand in cand cate o carte. Si foarte putin probabil ca o anumita persoana sa reuseasca sa-mi ofere o carte pe gustul meu. Care este metoda ta prin care iti selectezi ceea ce citesti?