iun. 7

Cum iti ajuti copilul sa se acomodeze cu lucrurile noi?

Cum iti ajuti copilul sa se acomodeze cu lucrurile noi?

Te-ai gandit vreodata cum poti redecora camera copilului tau? De obicei cele mai frecvente schimbari apar exact atunci cand acesta incepe o noua etapa in viata sa. Ba mai mult decat atat, daca nu este pregatit pentru aceste schimbari il pot afecta mai mult decat iti poti inchipui tu.

Una dintre metodele prin care  ai putea sa-l ajuti sa accepte mai usor schimbarile din jurul lui ar fi aceea sa ii adaptezi lucrurile din jur la situatia data, inclusiv lucrurile noi. Pentru a incepe scoala cu dreptul ai putea bineinteles sa-i pui la dispozitie tot felul de mesaje care sa-l incurajeze sa mearga intr-o noua aventura si mai cu seama sa nu perceapa scoala ca pe ceva grav.

Iar aici sunt destule tutoriale pe youtube pe care le poti folosi pentru a-i face cartile mai atractive, ghiozdanul mai prietenos, iar caietele mai dragute. Un astfel de exemplu este si videoclipul de mai jos pe care vi-l las sa il urmariti.

Totul devine simplu atunci cand apelezi putin la imaginatie si la creativitate. Pe de alta parte nu ar fi rau daca ati sta impreuna sa accesorizati elementele noi din viata copilului. Toata nebunia asta s-ar putea transforma de asemenea intr-o joaca frumoasa si mai cu seama va puteti alege cu amintiri foarte frumoase de pe urma lor.

In plus l-ai putea invata lucruri noi. Lucruri care sa-i fie de folos si in acelasi timp sa-i deschida orizontul catre lucuri noi, catre imaginatie si catre creativitate. Am observat ca majoritatea persoanelor isi doresc sa aiba copii creativi, dar nu fac nimic pentru a dezvolta creativitatea acestuia.

Spre exemplu ai putea sa-i dai de fiecare data de realizat cate ceva nou astfel incat sa nu se plictiseasca, dar sa fie atras intotdeauna de tot ce este nou. Un exemplu ar fi sa realizati impreuna tot felul de decoratiuni pentru casa si de ce nu pentru camera micutului. Iar un astfel de exemplu il puteti gasi in clipul de mai jos.