feb. 24

Viaţa printr-un geam de sticlã

Viaţa printr-un geam de sticlã

Ai simţit vreodatã cã priveşti la propria viaţã ca printr-un geam de sticlã? De parcã nici n-ar fi a ta, de parcã oamenii vin, trec şi pleacã fãrã sã ȋi cunoşti sau sã ȋi simţi cu adevãrat?

Ȋmi privesc viaţa ca o ȋnşiruire de evenimente care nu conteazã. Nimic nu mã afecteazã, sunt doar un spectator ȋn propria mea viaţã. Mã ȋndrept cãtre nicãieri şi asta nu mã deranjeazã. Nu mai pun presiune pe mine sã am un scop, un final. Scopul e sã fiu fericitã. Şi asta ne dorim cu toţii, sã fim fericiţi. Ȋnsã ȋn vâltoarea vieţii uitãm. Ne conformãm cu regulile morale sau civice, cu aşteptãrile celorlalţi şi uitãm sã ne mulţumim pe noi ȋnşine.

Cum ar fi dacã pãrerea celorlalţi nu ar mai conta? Ai face ceea ce te mulţumeşte? Ce te face fericit(ã)? Pentru cã, altfel, pentru ce trãieşti? Ne ȋngropãm ȋn reguli şi ȋn aşteptãri şi uitãm sã trãim simplu, fericit.

Eu recomand fiecãruia un moment de reevaluare personalã. Un moment ȋn care sã punem mâna pe pix şi hârtie şi sã facem 2 liste. Una cu lucrurile care ne pasioneazã, care ne fac fericiţi. Alta cu lucrurile care ne deprimã, pe care le facem din obligaţie, care ne fac nefericiţi. Şi, pe urmã, hai sã ȋi acordãm mai multã importanţã primei liste. Hai sã o punem pe primul loc, sã avem ca scop primordial fericirea proprie şi pe urmã a celorlalţi. Nu sugerez sã devenim egoişti, sau sã fim fericiţi rãnind pe ceilalţi. Doar sã facem câte ceva, ȋn fiecare zi, pentru fericirea noastrã.

Ȋncepe cu lucruri mãrunte. Mie ȋmi place sã citesc. O orã de linişte cu o carte bunã mã umple de energie, mã ajutã sã mã concentrez mai bine, mã binedispune. Hai sã ne reconectãm la viaţa noastrã şi la lucrurile care chiar conteazã cu adevãrat. Pentru cã peste o lunã nu ȋţi vei aminti motivul pentru care ai avut o zi proastã la muncã. Ȋţi vei aminti cum te-ai simţit când te-ai relaxat ȋntr-o baie fierbinte, cum te-ai rasfãţat şi ţi-ai acordat un moment de fericire.

Pentru cã fericirea e o sumã de lucruri mici. Un zâmbet, o zi cu soare, o adiere care aduce parfum de primãvarã, de zambile proaspãt ȋnflorite. Sau un sãrut, o ȋmbrãtişare a unei persoanei dragi.

Astea sunt lucrurile care conteazã. Preţuieşte-le şi bucurã-te de ele ȋn fiecare zi. Altfel viaţa ta va fi o ȋnşiruire de fapte goale, fãrã valoare, pe care le vei uita curând.

  1. […] in lumea reala lucrurile nu prea tin de noroc, ci mai mult de felul in care tu te poti raporta la anumite evenimente sau spontaneitatea de care poti da dovada in anumite momente. Indiferent de deciziile pe care […]

Comentariile sunt inchise.