oct. 28

Nu, cutremurele nu se pot prezice

Nu, cutremurele nu se pot prezice

Intotdeauna se vor gasii creduli care sa ia de bune diverse predictii legate de cutremure si sa distribuie pe retelele de sociale tot felul de stiri false pe tema asta.

Toate acestea vin din lipsa educatiei de baza as putea spune si duc de cele mai multe ori la manipularea celor creduri, totul serviind in final anumitor interese. 

Daca din treaba asta cu predictia de acum 2 luni nu am inteles cine are de castigau sau ce are de castigat, probabil un Neica Nimeni cum spunea Dragos la el in articol isi creste orgoliul personal vazand cati prosti a reusit sa pacaleasca cu „mega-predictia” pe care a facut-o in urma cu 2 luni.

Tot la Dragos gasiti si explicatile legate de ce se intampla la nivel de fizica elementara atunci cand are loc un cutremur iar la Auras gasiti intr-un alt articol despre manipularea grosolana care a avut loc imediat dupa cutremur.

Cele mai amuzante comentarii au fost cele cu „se stia” dar numai „cei alesi” au avut informatia, restul pulimii fiind lasati sa moara cu zile. Ei bine, dragii mei cititori, nu se stia, pentru ca nu se pot prezice, oricat ar incerca unii si altii si para experti in acest domeniu.

La final de articol te invit sa vizionezi un video interesant marca Vlad Grigorescu despre manipulare, despre informare si despre cat de usor puteti cadea in plasa unor interese obscure. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a nu pica in aceasta plasa e se verifici intotdeauna mai multe surse si de asemenea sa citesti carti, sa ai o educatie de baza cat mai solida si o cultura generala vasta.