feb. 2

La ce ar trebui sa ne gandim?

La ce ar trebui sa ne gandim?

Am senzatia ca traiesc intr-o lume plina de monstrii, de fapt ma lamurisem de foarte mult timp ca societatea in care traim nu este altceva decat o jungla, dar totusi am sperat ca acest lucru sa fie doar in teorie nu si in realitate. Cu toate astea nici macar nu pot sa inteleg cum societatea da dovada de atata nepasare in loc sa se implice in problemele care apar.

Nu as vrea sa vorbesc despre crimele care au avut loc spre sfarsitul lunii ianuarie, nu vreau sa ma intristez si mai rau si nici nu vreau sa-mi stric bunadispozitia. Insa nici nu pot lasa lucrurile asa cum sunt. Parca am ajuns sa ne purtam ca niste animale.

Si sa-mi fie cu iertare, dar parca din atata evolutie, cu tehnologie de ultimul timp parca am uitat de bunul simt si de lucrurile cu adevarat importante. Si parca nici nu ne mai cunoaste valorile ca sa nu mai vorbim de alte elemente si mai importante. Oare unde o sa ajungem in asemenea stil?

Ma intreb unde gresim sau care sunt lucrurile pe care noi nu le luam in seama si le-am lasat intr-un stadiu avansat de degradare? Nu am nici o idee cum s-ar putea schimba societatea asta, poate ca cel mai bine ar fi ca fiecare dintre noi sa inceapa cu propria schimbare.

Si da! Sunt momente in care ma gandesc ce este bine sa facem si ce nu. Ce pot sa aduc bun in viata mea si ce ar trebui sa dau la o  parte, poate ca de aici ar trebui sa incep eu. Nu stiu despre gandirea celorlalti si nici nu stiu daca ei realizeaza ce se intampla in jurul nostru.

Insa ceea ce stiu foarte sigur si observ in fiecare zi este nepasarea care ne apasa si ne copleseste in fiecare moment, fara sa ne lase timp sa actionam. Poate ca la toate lucrurile astea ar trebui sa ne gandim foarte bine de acum inainte.