Furtunuri industriale – tipuri, functionalitati si beneficii

Posted by

Deoarece pe piata sunt foarte multe tipuri de furtunuri industriale, poate fi destul de greu sa intelegi ce ai nevoie si ce trebuie sa alegi. Fiecare furtun este realizat pentru medii diferite de lucru si poate avea scopuri multiple. Aici vei afla ce tipuri exista, cum functioneaza, pentru ce sunt folosite si ce beneficii au acestea.

Pe Tehnovest gasesti furtun industrial pentru constructii, rezistent la foc si abraziune, si foarte flexibil ca sa se poate asigura accesul acestuia inlocurile dificile de patruns. Aici, poti alege lungimea furtunului pe care o doresti, distanta lui, interiorul furtunului si tipul de model (cupla storz aluminiu).

La ce se foloseste un furtun industrial?

Aceste furtunuri industriale sunt foarte flexibile și sunt realizate cu scopul de a transfera diferite lichide, gaze sau lucruri solide dintr-un punct in altul. Materialele de constructie a acestora difera, pot fi facute din PVC, poliester, cauciuc etc. Sunt produse durabile, facute sa reziste conditiilor grele de munca. De obicei, sunt folosite in constructii, agricultura, minerit sau in fabrici.

Care sunt beneficiile pe care le prezinta?

Un furtun industrial poate fi folosit pentru transport, aspirare, dar si evacuare. Sunt facute sa reziste la temperaturi extreme si chimicale puternice. Sunt durabile, flexibile si nu sunt costisitoare. Avand in vedere vastele domenii in care pot fi folosite aceste furtunuri, costul nu este deloc ridicat, avand functii multiple. Datorita flexibilitatii sunt foarte usor de instalat si utilizat.

Ce tipuri de furtunuri industriale exista?

  1. Furtunuri de aer

Sunt facute sa transporte aerul comprimat, dar si apa sau alte materiale. Fiind folosite in acest scop, au fost create sa reziste temperaturilor extreme si presiunii ridicate. Ce se intampla daca presiunea este mare si se foloseste un furtun normal? Acesta poate sa se defecteze si chiar sa produca adevarate pagube. Cel mai des, acest tip de furtunuri este folosit in agricultura, minerit si constructii.

  1. Furtunuri chimice

Durabilitatea este cuvantul care descrie cel mai bine aceste tipuri de furtunuri, pentru ca sunt facute sa reziste la contactul cu substante chimice foarte puternice. Sunt folosite in industria chimica, farmaceutica si chiar in industria alimentara.

  1. Furtunuri alimentare

Sunt facute sa transporte produse alimentare si produse precum: lapte, bere sau vin. Acestea sunt furtunuri realizate din materiale potrivite si autorizate pentru transportul de alimente. Cand vine vorba de alimente consumabile, igiena este pe primul loc si sunt furtunuri special concepute pentru a fi utilizate pentru astfel de transporturi/transferuri.

  1. Furtunuri de abur

Sunt facute sa reziste temperaturilor extrem de ridicate. Se folosesc in spalatoriile industriale, la procesarea alimentelor si la produsele farmaceutice.

Cum sa alegi tipul potrivit de furtun industrial?

Ai grija in ce domeniu urmeaza sa il folosesti. In functie de domeniu, trebuie sa alegi un furtun realizat dintr-un material potrivit pentru activitatea pe care urmeaza sa o sustii. Majoritatea sunt foarte durabile, insa unele sunt special concepute sa reziste fie temperaturilor foarte ridicate, fie acizilor si produselor chimice.

De asemenea, alege marimea potrivita si gandeste-te in ce mediu urmeaza sa il folosesti. Daca va trebui sa ai acces in spatii inguste, furtunul din cauciuc este o varianta foarte flexibila care te poate ajuta.

Furtunurile industriale sunt folosite in foarte multe domenii de activitate. Sunt produse realizate din materiale menite sa reziste in conditii extreme.

Contact:

0736335387
office@tehnovest.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.