Dermatita, o complicatie a unei alergii – afla acum cum poti trata dermatita in cazul copiilor

Posted by

Atunci cand vine pe lume un copil reprezinta nu doar o binecuvantare, ci si un izvor nelimitat de fericire si buna dispozitie pentru intreaga familie. Dar, cand cel mic incepe sa aiba de-a face cu diferite probleme specifice varstei, ia nastere ingrijorarea in randul parintilor si, din pacate, nu putini sunt cei care se panicheaza in loc sa gestioneze situatia cu calm.

Spre exemplu, tot mai frecvent intalnita in randul copiilor este dermatita atopica, ce determina un numar mare de parinti sa se prezinte de indata in cabinetul medicului pediatru. Dar tu stii ce inseamna, de fapt, dermatita atopica si cum sa o recunosti la copilul tau? Daca nu cunosti prea bine acest termen medical, poti afla in cele ce urmeaza detalii despre cum se manifesta aceasta afectiune si cum o poti recunoaste. Chiar daca nu este cazul, este bine sa stii din timp la ce boli este predispus copilul in primii ani de viata si, mai ales, cum pot fi combatute. Poti descoperi detalii complexe despre afectiunea cu care se confrunta cel mic din paginile cartii VindecaDai, alaturi de informatii despre diverse boli frecvente in randul copiilor, mai ales in primele luni de viata. Alaturi de simptomatologie si cauzele ce determina aparitia afectiunilor, lucrarea trateaza exhaustiv metode de tratament naturist care pot contribui la recuperarea mai rapida a celui mic.

Ce reprezinta dermatita atopica?

Mai intai de toate, trebuie sa stii ce este, pe scurt, dermatita atopica in randul copiilor. Astfel, aceasta este o afectiune la nivelul pielii, ce apare la bebelusi pentru prima data in jurul varstei de 3-6 luni si care provoaca disconfort atat fizic, cat si psihic.

In acest sens, odihna celui mic va fi perturbata de mancarimi dese si intense care il vor trezi frecvent in timpul noptii si il vor face, evident, sensibil si irascibil.

Cum recunosti semnele dermatitei la copii?

Nu exista o singura zona unde se poate manifesta aceasta afectiune, insa trebuie sa stii ca frecvente sunt zona fetei, a scalpului, a gatului, a coatelor si genunchilor. Simptomele difera de la copil la copil, insa comune sunt urmatoarele:

  • Mancarimi la nivelul pielii;
  • Inrosirea si umflarea zonei afectate;
  • Piele uscata;
  • Piele intarita;
  • Paloare.

Ce cauze stau la baza aparitiei dermatitei atopice?

Dermatita atopica in randul copiilor poate fi determinata de mai multi factori, printre care:

  • Cauzele externe – multi dintre copii prezinta o sensibilitate ridicata la anumite conditii meteorologice, precum si la anumite produse de ingrijire sau materiale ale hainelor;
  • Cauzele genetice – afectiunile la nivelul pielii pot fi transmise genetic de la parinti la copii;
  • Sistemul imunitar – un sistem imunitar slabit sau in plina dezvoltare va scadea gradul de protectie al pielii si poate favoriza aparitia problemelor.

Diagnosticare si metode de tratament

Problemele de natura dermatologica necesita, in mod cert, prezentarea in cabinetul medicului, care va determina cu exactitate cu ce afectiune se confrunta cel mic. Acesta va adresa cateva intrebari parintilor cu privire la istoricul medical al celui mic, despre aparitia si simptomele afectiunii prezente, precum si momentul cand si-a facut aparitia.

Dupa realizarea investigatiilor necesare, medicul poate propune o schema de tratament adecvat pentru ca cel mic sa isi recapete starea de bine. Insa pana sa ajungi cu cel mic in cabinetul medicului, este bine sa fii informat cu privire la dermatita atopica si la tratamentul non-medicamentos pe care il poti lua in considerare, informatii pe care le poti dobandi din paginile cartii Vindeca DAI. Afla cum poti trata dermatita copii daca alegi sa detii in biblioteca aceasta lucrare completa si complexa, totodata, pe care, de ce nu, o poti darui cuiva drag.

Prin urmare, dermatita atopica la copii este o afectiune importanta, careia trebuie sa ii acorzi mare atentie, iar daca ai deja in biblioteca titlul Vindeca DAI probabil ca ai aflat deja informatiile relevante si, daca va fi cazul, vei stii cum sa gestionezi optim o astfel de afectiune.

Contact:

+4 0726 718 293

contact@vindecadai.ro