oct. 1

Ce-ar fi viata fara certuri?!

Ce-ar fi viata fara certuri?!

Nu stiu ce naibii ne-am face daca nici unul din doi nu am ceda atunci cand suntem nervosi. Se intampla uneori sa nu vorbim aceeasi limba, unul sa vrea ceva, iar celalalt altceva – si uite asa incep discutiile noastre de parca am fi niste copii.

Ai dreptate pana la urma toate discutiile sunt constructive, dar gandeste-te si tu, de ce sa ne certam, sa ne facem nervi cand pur si simplu am putea sa ne rezolvam problemele doar daca am comunica. Stiu o sa-mi spui ca nu reusesti sa ajungi la acelasi consens cu mine.

Dar cum sa facem asta cand noi nu ne vorbim. Cand a fost oare ultima data cand am stat fata in fata la aceeasi masa, de ce nu cu o ceasca de cafea in mana si sa ne discutam neintelegerile? Iti spun eu – acum mult, mult timp si nu exagerez deloc.

Poate ca te intrebi de ce am devenit agresiva cu tine sau poate te intrebi ce s-a schimbat intre timp in povestea noastra? Uite ca s-au schimbat niste lucruri, mai bine spus in vietile noastre s-a instalat neincrederea… Si da, ai auzit bine! Nu mai am incredere ca relatia noastra poate fi ok, din momentul in care tu nu vrei sa imi spui ce te deranjeaza.

Nu are cum sa fie bine, cand toate lucrurile pe care le facem nu mai au sens si oare mai avem ceva de indreptat? Da. Mai avem – asta daca si tu iti doresti indeajuns de mult incat sa intelegi ca ai si tu partea ta de vina. Nu spun ca esti tu vinovat pentru tot, dar ar fi bine sa intelegi ca intr-o relatie ai nevoie de doi oameni, doua persoane care sa se iubeasca, sa se inteleaga, nu de una singura care sa iubeasca cat pentru doi.

Nu e corect asa, nu a fost si nici nu va fi, caci mereu vor aparea diferite certuri si neintelegeri, pe care nu vei putea sa le opresti din timp. Eu spun ca a venit vremea sa ne asezam la o masa si sa incepem sa discutam, la fel ca inainte. Si de data asta fara nervi, fara alte scuze si fara sa mai cautam vinovati.

Ai putea face oare asta, ai putea sa lasi din orgoliu pe drum, ca mai apoi sa discutam? Daca da, te rog sa ma anunti din timp, deoarece sincer nu mai am vreme de pierdut si nici energie de risipit. Ti-am spus de atatea ori ca imi doresc sa fii sincer si sa-mi spui tot ce se intampla cu tine.

Daca tu nu intelegi asta probabil ca voi renunta la tot ce a insemnat candva relatia asta si la toate sentimentele investite, dar pana atunci te rog sa te gandesti ce vrei…