apr. 16

Tu cum iti energizezi ziua?

Tu cum iti energizezi ziua?

Stiu ca uneori se poate intampla sa ai si tu aceleasi stari pe care le am si eu. De obicei se intampla sa nu ma trezesc bine dimineata sau sa nu am un somn prea bun in timpul noptii si atunci trezirea mea in a doua zi este una destul de dezastroasa, mai ales daca se anunta o zi foarte, foarte aglomerata.

De aceea pentru a preveni starea mea de plictiseala profunda, dar si de confuzie m-am obisnuit sa-mi stabilesc un fel de programel in care sa ma energizez pe parcursul diminetii si sa beneficiez de acea energie intreaga zi. Iar pentru o astfel de chestiune prefer sa abordez lucrurile simple intr-un mod si mai simplist. De exemplu programul meu de energizare dimineata arata cam asa:

  • trezirea din pat, cu sau fara alarma depinde cat de agitat e somnul;
  • dusul revigorant de dimineata;
  • cateva momente de meditatie;
  • ceasca de cafea ce ma asteapta in apropierea biroului;
  • si bineinteles stabilirea programului din agenda;

Probabil ca toate aceste lucruri nu fac nimic altceva decat sa ma responsabilizeze si mai mult atunci cand vine vorba de programul meu. Sau cum ar spune o parte dintre cunoscutii mei sunt obsedata de munca, incat sunt tentata sa fiu atenta la fiecare detaliu in parte. Ceea ce dupa parerea mea nu este deloc ceva rau in astfel de cazuri. Sau poate ca voi aveti o cu totul si cu totul alta parere sau poate ca vreti sa munciti ceva mai moderat.

Oricum cea mai mare placere e atunci cand imi savurez cafeaua in gradinita mea plina cu flori. Oricum sper sa ma bucur de cele mai frumoase dimineti mai ales acum ca vremea este ceva mai calda si parca si ploile ne mai ocolesc putin. In asemenea mod pot spune ca imi petrec eu cele mai multe dimineti si atunci cand nu am parte de un somn eficient, dar si atunci cand mi se pare ca dorm prea mult. Tu ai un program anume pe care il respecti?

cafea curcubeu

cafea curcubeu