apr. 10

Tu cu ce inlocuiesti cafeaua?

Tu cu ce inlocuiesti cafeaua?

De curand am observat ca am prins o oarecare dependenta de cafea. Nici nu ma trezesc bine din pat ca si dau fuga in bucatarie sa-mi pregatesc cafeaua. Ce-i drept daca nu as face acest lucru as avea impresia ca nimic nu functioneaza asa cum ar trebui in acea zi. Nu pot spune ca beau foarte multa cafea, dar acest obicei matinal nu il pot inlocui cu altceva. Ba mai mult decat atat, dupa ce imi termin cafeaua de baut ma simt mult mai bine si chiar sunt pregatita sa infrunt orice situatie care m-ar scoate din starea mea de confort.

Spre deoasebire de alte persoane cel putin eu nu neg ca imi place foarte mult cafeau si ca nu pot sa o inlocuiesc cu o alta licoare. Desi am avut momente cand am incercat acest lucru, starea mea de spirit nu era una foarte buna sau cel putin nu eram pregatita sa infrunt toata agitatia din  jurul meu. Si pentru ca lucrurile nu sunt niciodata exact asa cum mi le doresc am avut si momente in care am fost nevoita sa-mi aman obiceiurile, mai exact sa nu-mi pot bea ceasca de cafea cu care ma obisnuisem.

Stiu ca daca mi-as dori sa inlocuiesc acest obicei cu un altul as putea sa o fac fara nici un fel de problema, insa ma simt foarte bine asa si destul de confortabil, ceea ce ma face sa-mi pastrez obiceiul de a bea cafeaua dimineata. De asemenea toata lumea cunoaste faptul ca o simpla ceasca de cafea te poate face sa socializezi cu cei din jur, asta bineinteles daca te hotarasti sa-ti bei cafeaua intr-o cafenea. Sau ca in cazul meu poti adopta conversatiile din mediul online sau iti poti citi ziarul online favorit. Eu una de cand m-am mutat la tara prefer sa-mi beau cafeaua in timp ce privesc florile din gradina.