iun. 19

Perioada postpartum si cum poti sa depasesti efectele aduse de nastere

Perioada postpartum si cum poti sa depasesti efectele aduse de nastere

Daca esti la prima nastere probabil te confrunti cu intrebari despre ce anume este bine sa faci pentru a ajunge la recuperarea mult asteptata. Ideea in sine care nu trebuie sa iti scape din vedere indiferent de tipul de nastere este aceea ca orice organism are nevoie de o perioada de recuperare.

Perioada de noua luni, in care copilul se formeaza, este una decisiva, de aceea si acel timp este o pregatire pentru momentul nasterii, unul complex de altfel. Sarcina poate slabi muschii abdominali, ii poate indeparta odata cu cresterea in dimensiune. De aceea dupa nastere, abdomenul poate avea aceeasi forma rotunjita. Daca a fost nevoie de noua luni, ei bine va fi nevoie sa iti acorzi timp si pentru recuperare. Medicii recomanda o atentie sporita undeva la 6 saptamani.

Poate ai auzit de clasicele centuri post natale sau corsete postpartum pe care daca doresti le poti achizitiona si din spital. Acestea nu fac altceva decat sa ajute in refacerea musculaturii abdomenului, dar pe langa acest lucru prezinta avantaje la care nici nu te astepti.

De ce recomanda unii medici corste postpartum sau centurile post natale?

Poate ai auzit deja la maternitate pareri pro si contra ce vizeaza acele corsete postpartum. Concluzia poti sa o iei in functie de cum te face pe tine sa te simti o astfel de centura. Deoarece poate nu esti obisnuita, senzatia poate parea ciudata cel putin. In schimb daca o porti in mod frecvent, la un moment dat, parerile se pot schimba.

Un prim avantaj poate consta in aspectul cel mai vizibil si anume acela de a comprima abdomenul si ajutorul de a reveni la formele initiale. Pe https://www.clessidra.ro poti sa te orientezi spre alegerea unui corset postpartum. Cei de la Clessidra recomanda insa sa alegi marimea potrivita si nu modele cu numere mai mici. Acest lucru poate sa produca efecte negative in ceea ce priveste circulatia sangelui.

Poti sa iei in considerare si alte efecte ale corsetelor postpartum in cazul in care ai primit aprobare de la medic si anume rata de recuperare rapida, previne depunerea straturilor de grasime de pe abdomen, pozitia impusa de un asemenea corset imbunatateste starea coloanei vertebrale etc.

Este indicat sa porti o centura postnatala inca din spital si in special in cazul in care ai nascut prin cezariana. In caz contrar poti alege corsete postpartum de pe Clessidra.ro. Poti sa le porti timp de 8 saptamani pentru a te asigura ca formele revin la dimensiunea dorita.

Corstele postpartum de la Clessidra pot fi o optiune, avand in vedere faptul ca este un magazin specializat in acest sens. Concluzia este aceea ca orice proaspata mamica poate sa isi sustina silueta si postura spatelui prin aceasta metoda eficienta ce nu necesita mult timp. Daca arati bine, te simti bine, deci prin urmare starea psihica este aceea care dicteaza majoritatea actiunilor.

Modele diverse, dar si diferite dimensiuni sau culori le poti regasi pe https://www.clessidra.ro. Poti sa optezi pentru mai multe culori, dar in special cea nude se potriveste pentru orice tip de imbracaminte.