iun. 24

Noutati din lumea crypto: investitorii crypto detin 15% din depunerile Metropolitan Bank

Noutati din lumea crypto: investitorii crypto detin 15% din depunerile Metropolitan Bank

Potrivit Metropolitan Bank, peste 15% din depozitele pe care le are, apartin investitorilor, precum si clientilor de cryptocurrency. Aceasta spune ca in continuare isi prezinta disponibilitatea de a continua sa acorde sprijin comerciantilor cu active digitale. Iti prezint mai jos cateva dintre declaratiile cheie pe care le-a facut Nick Resenberg de la Metropolitan Bank, intr-un interviu cu Leigh Cuen de la Coindesk.

Cu siguranta ca manifestam interes fata de cresterea acestei verticalitati. Ne-am convins de faptul ca reprezinta o industrie serioasa. Cei implicati in asta sunt oameni inteligenti. Dispunem de o serie de idei de asemenea interesante, prin care s-ar putea produce schimbari insemnate in modul de a face afaceri.

Despre implicatiile tehnologiei blockchain in Coreea de Sud, Japonia si SUA

Vorbim despre trei piete majore in zona de criptomonede noi sau in general a monedelor virtuale. Acestea insa au fost puse in fata unui paradox. Desi bancile tarilor respective nu au imbratisat in prima faza propunerile investitorilor digitali sau cele ale intreprinderilor ce sustin activitati digitale, lucrurile par sa se schimbe. Asta se intampla din cauza dimensiunii mari pe care o are capitalul disponibil pe toata piata de crypto, dar si datorita evaluarii cu date neprecise ale industriei.

In cazul Japoniei si al Coreei de Sud asta se intampla pana in 2017, cand dupa mijlocul anului au inceput sa priveasca altfel situatia. Aceasta schimbare s-a datorat faptului ca tarile mentionate au inceput sa recunoasca faptul ca monedele virutale au o rata rapida de crestere si in fapt ca asta este situatia pietei in ansamblul sau. Lucrurile s-au clarificat altfel cand au intrat pe aceasta piata institutii financiare dintre cele mai dezvoltate la nivel mondial.

Zona cryptocurrency – pe cale să devina marja de exploatat pe piata?

A inceput ca renuntarea la aceasta piata sa devina o problema pentru bancile comerciale. Cu toate acestea, sunt banci care au luat o astfel de decizie, iar Kookmin Bank din Coreea de Sud este un exemplu excelent in acest sens. Se pare ca aceasta a interzis criptarea de bancnote, totodata oprind si furnizarea conturilor banzare virtuale, fiind deci stopate in cadrul acestora schimburile de criptomonede.

Potrivit Joe Ciccolo, presedinte BitAML, pentru o banca este destul de dificila sarcina de a mentine o pozitie pro-bitcoin. Cele din aceasta ramura ar putea sa adopte o pozitie diferita in ceea ce priveste clientii cu risc ridicat. Este vorba despre companiile care sunt focusate pe zona de cryptocurrency.

In orice caz, cand vine vorba despre constientizarea potentialului pe care lumea crypto il prezinta fata de banci, cele din categoria comerciala sunt fara indoiala constiente de acesta. Asta se datoreaza faptului ca investitorii digitali activi sunt in cautarea de locuri. Acestia exprima nevoia de conduri in care sa stocheze miliarde de dolari, daca se poate insa printr-o maniera cat mai sigura. In acest sens, desigur ca manifesta interes vis a vis de testarea sigurantei de care ai parte in ceea ce priveste intrarea pe piata de criptomonede.