feb. 26

Nevoie de un investitor cu experienta pentru afacerea ta

Nevoie de un investitor cu experienta pentru afacerea ta

Cand ai de gand sa incepi afacerea ta, dar nu stii cu ce ar trebui sa incepi, unde sa mergi si ce sa faci mai intai ar trebui sa te gandesti ca poti lua in calcul si varianta prin care ai apela la un business angel. De ce ai face acest lucru? In primul rand pentru ca ai nevoie de experienta  cuiva pentru a stii de unde sa pornesti.

Pana la urma daca iti doresti sa-ti pornesti afacerea cu dreptul si sa ai cel putin o parte din rezolvarile problemelor care apar la indemana, cu siguranta nu ti-ai mai pune multimea de intrebari referitoare la faptul daca este bine sau nu sa apelezi la business angel. Si daca nu iti poti defini prea bine termenul de business angel am putea spune ca acesta reprezinta o alternativa de finantare a afacerii tale. Un business angel este de cele mai multe ori un om de afaceri ce poate investi in afacerea ta urmatoarele elemente:

  • bani;
  • experienta;
  • dar si idei pentru a putea dezvolta o afacere abia inceputa sau pentru a creste afacerea pe care tu o ai;

Prin urmare un business angel este exact persoana de care tu ai nevoie pentru a putea dezvolta ceea ce tu ti-ai propus. Este posibil ca pentru inceput sa fii foarte conservator si sa-ti inchipui ca un astfel de investitor nu poate sa existe si in mod cert nu te poate ajuta. Ei bine, aceasta teorie a voastra trebuie schimbata mai ales ca in mare parte ai nevoie de ajutorul unei persoane cu experienta in lumea afacerilor, cu atat mai mult ca te poate ajuta atat cu idei cat si iti poate finanta o anumita parte din afacere.

Ceea ce ar trebui sa stiti deja este faptul ca un business angel nu iti va dezvolta afacerea doar pe banii lui. Si tu trebuie sa contribui financiar si mai mult decat atat trebuie sa ai un plan de afaceri foarte bine pus la punct daca iti doresti sa atragi un astfel de investitor. Bineinteles ca in cea mai mare parte tu trebuie sa fii cel care se straduieste si care poate demonstra eficient ca afacerea pe care si-o doreste poate inflori in orice moment cu putin ajutor din partea unei persoane experimentate. Oricat de ingenios ai fi ai sa observi ca la un moment dat vei avea nevoie de ajutorul unei persoane care sa stie cu exactitate ce trebuie facut in anumite situatii si bineinteles sa cunoasca unde pot duce toate acele decizii luate cu atat mai mult ca experienta acelui om este binevenita.

Asadar nu ar trebui sa intri in panica in momentele in care te-ai hotarat sa apelezi la un business angel, mai bine te-ai mobiliza sa realizezi un plan de afaceri cat mai bun si eventual sa fii cat mai sigur pe tine in privinta a ceea ce-ti doresti sa faci. Aparent vei crede ca lucrurile au mers prost, dar cu multa munca si putin noroc iti poti vedea visul implinit, fara sa te mai stresezi la gandul ca nu va avea cine sa te ajute si cine sa te indrume.