iun. 27

Iti mai place sa citesti?

Iti mai place sa citesti?

De o buna perioada de timp ma confrunt cu fel si fel de probleme si situatii pe care sincer nu le mai inteleg. De fapt cred ca multe din lucrurile care s-au intamplat nu au facut decat sa-mi dezvolte si mai mult nevoia mea de a citi si a ma informa. Chiar daca nu am mai avut de foarte mult timp energie pentru citit pot spune ca zilele acestea am citit cat pentru toata perioada cand nu am facut lucrul acesta.

Nu am inteles niciodata de ce am astfel de manifestari avand in vedere ca aceeasi perioada si intamplari s-au mai repetat. Pe de alta parte imi dau seama ca existenta mea nu inseamna doar acele chestii simple, ci si activitati precum cititul, gradinaritul sau acele lucruri care imi aduc cele mai mari satisfactii. Nu sunt perfecta si de obicei nu gasesc cele mai bune lecturi, dar am invatat sa citesc si sa inteleg numai acele parti pozitive care imi dau o stare de bine si imi aduc ceva mai multa energie decat in mod obisnuit.

Nu sunt un bun exemplu in ceea ce inseamna diferitele activitati, caci am mai gresit si eu, mai ales cand am momentele mele de furie si cand nu ma pot abtine din a spune anumite lucruri ce pe unii ii cam deranjeaza. Si cu toate astea trebuie sa va reamintesc ca pe mine cititul ma relaxeaza si ma face sa  privesc lucrurile altfel.

Desi stiu ca pentru multe dintre voi a citi nu mai reprezinta o ocupatie buna sau cel putin nu mai aveti parte de o lectura de macar 15 minute pe zi trebuie sa-ti spun ca lucrul asta te dezvolta mult mai mult decat poti intelege tu. Si nu este vorba doar despre o simpla afirmatie, ci de faptul ca lucrurile din viata ta se pot schimba in timp daca intelegi de ce ai nevoie sa citesti. Asadar tu cand ai avut parte de o lectura ultima data?