sept. 7

Gingasia micutilor bebelusi in viata parintilor

Gingasia micutilor bebelusi in viata parintilor

Nu stiu daca ai avut vreodata ocazia sa stai in preajma unui bebelus o perioada mai indelungata de timp, dar cu siguranta daca pana acum nu ai incercat acest lucru te indemn sa o faci. Vei vedea ca o sa ai parte de surprize la care nici nu te asteptai. In primul rand vei fi tentata sa il privesti atunci cand doarme.

Si cred ca acel moment este unul unic, intrucat vei avea ocazia sa-l privesti in timp ce viseaza si chiar sa gangureasca acele cuvinte ce par indescifrabile pentru inceput. Si mai placuta este senzatia, atunci cand il privesti cum zambeste in timp ce doarme. Trebuie sa recunosc faptul ca eu am fost privilegiata in acest sens, deoarece nepotelul meu mi-a daruit cele mai frumoase senzatii si, totodata, amintiri pe care sa le pastrez cu placere.

Oricat de grea poate parea activitatile unei mamici, nimic nu se poate compara cu ceea ce ii poate oferi puiul ei. Sincera sa fiu nu stiu care este cel mai important moment pentru o mama, dar cu siguranta aparitia unui bebelus in familie este primul pas catre o viata cu noi senzatii si  noi amintiri remarcabile. Bineinteles nu trebuie sa uitam nici de perioada in care micutul bebelus invata sa spuna primele cuvinte (de obicei mama sau tata), merge prin casa de-a buselea sau primii pasi tematori pe care acesta ii face.

Toate acestea sunt motive de bucurie, motive ce iti starnesc anumite stari si care de fac sa simti o oarecare satisfactie si o dragoste aparte. Iar dupa toate acestea bineinteles ca urmeaza perioada plina de peripetii. In primul rand vei avea parte de toate nascocirile unui copil, si cu cat va creste cu atat pataniile vor fi semnificative.

Insa asa cum stiti deja cu totii toate acestea au si un sfarsit – si anume cand cel mic se maturizeaza. Si spun cel mic, deoarece in ochii parintilor, bebelusii vor ramane tot copii, chiar daca trecerea timpului ii maturizeaza.