mart. 12

Cum te motivezi sa realizezi lucrul pe care il doresti?

Cum te motivezi sa realizezi lucrul pe care il doresti?

Nu stiu daca si in cazul vostru se intampla acelasi lucru, dar eu sunt sigura ca ori de cate ori imi propun cate ceva lucrurile imi ies. Chiar si atunci cand totul pare a fi impotriva mea si lucrurile sunt de neclintit. Am stiut mereu ca daca imi doresc ceva pot sa realizez acel lucru pe care mi-l doresc chiar daca pe moment nu am nici o ideea pe care sa o pun in practica.

Insa intr-o oarecare masura am invatat sa ma bazez  si pe intuitie, chiar daca nu e mereu ceea ce imi doresc. Si cu toate astea mereu exista o solutie trebuie doar sa o cauti pentru a o gasi. Cat despre modalitatea mea de a-mi pune in practica visul si pentru a ma motiva este foarte simpla.

Cum ma motivez atunci cand am nevoie de asta?

In teorie lucrurile sunt foarte simpliste, insa in momentul in care vrei sa le pui in practica iti dai seama ca unele lucruri nu merg exact asa cum iti doresti tu. Fie nu ai destula forta si incredere sa pui lucrurile acelea in practica, fie te cuprinde o lene de nedescris si nu mai poti face nimic altceva. Prin urmare ar fi mult mai simplu si usor de pus in practica planul tau de motivare daca iei in calcul urmatoarele lucruri:

  • nu te gandi la ceea ce este mai rau – lasa-i pe altii sa se preocupe de asta, mai ales ca preocuparile si grijile nu iti aduc nimic bun;
  • structureaza-ti un plan pe etape pe care sa-l respecti si totodata sa-l duci la bun sfarsit;
  • scoate-ti din minte expresia „nu pot” – orice este posibil cu putina bunavointa;
  • nu intra in panica daca timpul tau este limitat;
  • gandeste-te la acele momente de bucurie cand vei duce la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus;

Chiar daca nu pare a fi cea mai buna metoda prin care sa realizezi ceva trebuie sa iei in calcul faptul ca sunt elemente pe care le poti pune in practica oricand doresti. Ideal ar fi a nu te gandesti cat de grele pot fi acele etape, ci mai bine sa te gandesti la momentul in care totul va fi perfect. Nu rezolvi nimic daca intri in panica si doar blamezi toate acele lucruri pe care le ai de facut. Insa fiecare stie mai bine care este modelul sau de lucru si care sunt metodele prin care isi poate duce la bun sfarsit proiectul pe care si l-a propus.