mai 28

Ce spuneti de calatoriile cu taxiul?

Ce spuneti de calatoriile cu taxiul?

Nu cred ca mai este cazul sa mai spunem ca uneori avem momente in care singura solutie de a ajunge intr-un anumit loc este sa ne folosim de un taxi. Poate ca asa ne-am obisnuit noi mai ales ca este vorba pana la urma de a ajunge in anumite locuri mult mai repede si mult mai usor cu atat mai mult daca ne gandim la utilizarea mijloacelor de transport. Pe de alta parte nu trebuie sa uitam de faptul ca daca iti doresti sa mergi cu mijloace de transport in comun, niciodata nu vei ajunge la timp acolo unde iti doresti.

Si pentru ca mai devreme aminteam de taxi cred ca stiti deja conflictul dintre firmele de transport ce isi platesc taxele si impozitele catre statul roman si acele firme, iar un exemplu ar fi Uber, ce isi desfasoara activitatea ilegal. Iar in acest sens puteti descoperi mai multe detalii din acest articol si bineinteles si de pe pagina de facebook. Dar pentru cei ce nu au rabdare sa citeasca si alte articole trebuie spus ca cei mai multi dintre taximetristi isi doresc sa dispara acele firme ce nu respecta normele statului si bineinteles prejudiciaza statul cu o suma fabuloasa.

Si chiar daca acest conflict dureaza de o buna perioada de timp trebuie sa amintim de faptul ca majoritatea autotitatilor nu au tratat acest subiect cu o nota serioasa si astfel au perpetuat disputa dintre cele doua tabere. In cele din urma si protestele organizate anul trecut de catre Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) a fost un important pas in acest conflict, mai ales ca cei de la Primaria Generala a Capitalei a luat act de cerintele acestei Confederatii si incearca sa impuna cateva masuri care sa vina in ajutorul acestora.

Bineinteles situatia s-ar schimba cu adevarat in bine daca Ministrul Transporturilor ar lua o decizie in acest sens si nu ar mai amana acest lucru. Dar cum unele lucruri nu se vor indrepta prea curand se pare ca taximetristii vor mai avea ceva de tras si de suferit. Cu toate astea si tu poti face ceva bun in acest sens, da, chiar tu, cel care folosesti serviciile de taximetrie.

Spre exemplu ai putea sa alegi sa mergi doar cu acele firme de taxi care isi respecta indatoririle si care indeplinesc toate conditiile impuse de statul roman. Acesta este un aspect pe care trebuie sa-l luati destul de in serios, mai ales daca va doriti sa aveti parte de servicii de calitate.