dec. 13

Ce spun oamenii care au trecut prin perioade grele ale vietii?

Ce spun oamenii care au trecut prin perioade grele ale vietii?

Uneori ne-am obisnuit sa spunem ca problemele noastre sunt mult mai importante decat ale celorlalti. Si astfel ne mintim in permanenta ca ale noastre probleme sunt printre cele mai grave uitand sa mai luam in seama si ce se intampla cu cei din jurul nostru. Nu-i de mirare ca daca ai prin preajma ta persoane care au tot avut probleme sau se tanguiesc din ce in ce mai mult de asta este posibil ca tu sa devii o persoana nepasatoare.

Si nu este vorba despre acea nepasare pe care o stim cu totii, ci despre acea stare care ne induce nepasarea auzindu-i pe altii vaitandu-se. Cu toate astea ar cam trebui sa tii cont de anumite lucruri esentiale si poate chiar sa tii le insusesti de la cei care deja au trecut prin astfel de momente si probleme.

Ce trebuie sa inveti de la oamenii care au trecut prin diverse probleme ale vietii?

Daca stam sa deschidem o carte de dezvoltare personala, cu siguranta vom gasi acolo atat de multe sfaturi, incat nu am stii pe care sa le punem mai intai in practica. Si cu toate astea s-ar putea sa ne cuprinda indoiala si sa ne gandim ca unele lucruri nu pot functiona sau nu sunt potrivite.

Ei bine, in astfel de cazuri ar fi trebuit sa ceri sfaturile unei persoane ce are o anumita experienta de viata si care iti poate fi de ajutor. Iar daca ar fi sa asculti o astfel de persoana te vei intalni cu astfel de sfaturi:

  • indiferent de problema pe care o vei avea aceasta este trecatoare;
  • tristetea si durerea fac parte din ciclul vietii, iar ele te vor maturiza;
  • nu vei schimba niciodata o situatie, daca doar stai si te plangi;
  • nu te speria daca iti raman anumite semne pe corp si in suflet, ele sunt dovada ca ai trecut prin diverse situatii, pe care le-ai rezolvat;
  • fiecare problema rezolvata este un pas inainte catre un viitor luminos;
  • ceea ce barfesc oamenii despre tine nu ar trebui sa iei in seama sau sa le dai vreun raspuns;
  • nu poti impiedica o situatie, ceea ce este scris se intampla oricum;
  • nu ramane prizonier in problemele tale, incearca sa le rezolvi si in acelasi timp sa te dezvolti;

Cred ca fiecare persoana in parte stie ce are de facut, mai ales in problemele si in situatiile grave. Insa cu toate acestea nu ar trebui sa renunti la doza ta de optimism.